Ποιος δεν απολαμβάνει να παρακολουθεί τις φάλαινες, τις βουτιές και τα παιχνίδια τους μέσα στο νερό; Δείτε τα ιδανικά μέρη ανά τον κόσμο που μπορείτε να «κλέψετε» το καλύτερο καρέ για το φωτογραφικό σας άλμπουμ.

Καναδάς: Οι φάλαινες beluga

- Advertisement -

1

Περίπου 2.000 φάλαινες beluga επισκέπτονται τον Καναδά για τέσσερις εβδομάδες το χρόνο. Μπορούν εύκολα να γίνουν αντιληπτές καθώς παίζουν λίγα μέτρα μακριά από την ακτή και κάνουν πολύ θόρυβο.

Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στον Καναδά και να τις δείτε είναι η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Αγοράστε την υπηκοότητα στα νησιά Βανουάτου!!!

Αζόρες: Οι γαλάζιες φάλαινες

2

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι γαλάζιες φάλαινες μπορούν να φθάσουν τα 30 μέτρα και να ζυγίσουν μέχρι 200 τόνους. Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, στις Αζόρες μπορείτε να ανακαλύψετε αυτούς τους «γίγαντες», των οποίων οι γλώσσες είναι πιθανό να ζυγίζουν όσο ένας… ελέφαντας!

«Όταν τις βλέπουμε μέσα από το νερό, μοιάζουν με μπλε υποβρύχια. Το μέγεθός τους είναι απερίγραπτο» λέει η Lisa Steiner, βιολόγος.

Μεξικό: Οι γκρίζες φάλαινες

3

Αυτές οι πανέμορφες γκρίζες φάλαινες αγαπούν το Μεξικό καθώς το «επισκέπτονται» από τα μέσα του Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Διανύουν μάλιστα μία απίστευτη απόσταση 20.000 χιλιομέτρων.

Ο ωκεανολόγος Jose de Jesus Varela Galvan, συστήνει να επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα San Ignacio, εκεί όπου οι γκρίζες φάλαινες ζευγαρώνουν και γεννούν τα μικρά τους.

Αυστραλία: Η μεγάπτερη φάλαινα

4

Η Aegean ετοιμάζεται για την «αγορά του αιώνα» στους ελληνικούς αιθέρες

Οι μεγάπτερες φάλαινες μπορούν να ζυγίσουν περισσότερα από 30 κιλά. Ο κόλπος του Hervey στην Αυστραλία είναι η… πατρίδα τους για τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ τον χειμώνα μεταναστεύουν σε πιο ψυχρά κλίματα, όπου και ζευγαρώνουν.

Ανταρκτική: Η φάλαινα minke

5

Οι όμορφες μαύρες και γκρίζες φάλαινες minke κολυμπούν στα νερά της Ανταρκτικής από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Κυρίως όμως τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο είναι πιο… δραστήριες και φιλικές με τον κόσμο.

Πηγή: cnn

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ