Ιδέες για πασχαλινά αυγά

Το βάψιμο των αυγών είναι μια από τις βασικότερες παραδόσεις του Πάσχα. Αν και η λαϊκή και θρησκευτική παράδοση προβλέπει να βάφουμε κόκκινα τα πασχαλινά αυγά, κάποιες φορές επιλέγουμε άλλα χρώματα κυρίως για τα παιδιά αλλά και για λόγους διακόσμησης και εντυπωσιασμού. Μια ενδιάμεση κατάσταση είναι να διακοσμούμε τα κόκκινα αυγά με σχέδια.

Σας παρουσιάζουμε μερικές εύκολες και πρακτικές ιδέες διακόσμησης των αυγών για να έχετε πρωτότυπα πασχαλινά αυγά στο τραπέζι σας.

1. Διακόσμηση πασχαλινών αυγών με φύλλα φυτών

Πασχαλινά αυγά με φύλλα

Παραδοσιακός τρόπος διακόσμησης με απλά υλικά. Συλλέγουμε φύλλα από διάφορα φυτά και εφαρμόζουμε ένα φύλλο σε κάθε αυγό. Τυλίγουμε το αυγό με τούλι (ή πιο εύκολα με ένα παλιό καλσόν) και ακολουθούμε τη διαδικασία του βαψίματος. Τα αυγά μας θα βαφούν ομοιόμορφα εκτός από την περιοχή που καλύπτει το φύλλο.

2. Διακόσμηση με στένσιλ

Πασχαλινά αυγά με στένσιλ

Η διαδικασία είναι η ίδια με το προηγούμενο τρόπο διακόσμησης πασχαλινών αυγών με τη διαφορά ότι αντί για φύλλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χάρτινες φιγούρες που έχουμε κόψει. Εκτυπώνουμε από τον υπολογιστή μας μια σελίδα με τις φιγούρες και κόβουμε τα σχήματα.

Διαβάστε ακόμα:
Αυτές είναι οι πιο εύκολες γλώσσες για να μάθετε όσο βρίσκεστε σε αυτο-απομόνωση! Η καραντίνα... μήτηρ πάσης μαθήσεως

3. Διακόσμηση με λαστιχάκια

Πασχαλινά αυγά με λαστιχάκια

Παίρνουμε μικρά λαστιχάκια και “δένουμε” με αυτά το αυγό σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια βάφουμε κανονικά τα αυγά και αφαιρούμε τα λαστιχάκια. Η περιοχή των αυγών που κάλυπταν αυτά θα μείνει άβαφη δημιουργώντας όμορφα σχήματα. Αν θέλουμε συνδυασμούς χρωμάτων βάφουμε πρώτα τα αυγά, στη συνέχει τοποθετούμε τα λαστιχάκια και ξαναβάφουμε με διαφορετικό χρώμα βαφής.

4. Διακόσμηση με δαντέλα

Πασχαλινά αυγά με δαντέλα

Αγοράζετε δαντέλα της επιλογής σας και εφαρμόζετε στα σημεία που θέλετε είτε δένοντάς την είτε τυλίγοντας το αυγό με τούλι. Αν πάλι πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να πλέξετε ένα κάλυμμα για το αυγό με τα σχέδια που θέλετε.

5. Διακόσμηση με μηνύματα

Πασχαλινά αυγά με μηνύματα

Πριν βουτήξετε το αυγό στη βαφή γράφετε με κηρομπογιά τις ευχές ή τα μηνύματα που θέλετε. Αφού βάψουν τα αυγά αφαιρείτε με ένα πανάκι την κηρομπογιά και το μήνυμά σας εμφανίζεται!

6. Διαφορετικές αποχρώσεις της βαφής

Για αυτό τον τρόπο θα χρειαστείτε βαφή κρύου νερού και μερικά ποτήρια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του αυγού. Βάζετε το αυγό στο ποτήρι φροντίζοντας η βαφή να καλύπτει ένα μικρό μέρος του (ανάλογα με την υπομονή σας 1/5 του αυγού είναι μια χαρά). Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό ώστε η βαφή να αραιώσει και καλύπτετε ένα ακόμη μέρος του αυγού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σκεπαστεί το αυγό με βαφή.

Διαβάστε ακόμα:
Μαρτάκι: Τι συμβολίζει και γιατί το φοράμε την άνοιξη;

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ