Ημέρα του Αγίου Πατρικίου: Ώρα για ξεφάντωμα... αλά Ιρλανδικά!

Η ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι η σημαντικότερη γιορτή της Ιρλανδίας, και είναι πολύ γνωστή και εκτός των συνόρων της. Την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται μία σειρά εκδηλώσεων πολιτικού και θρησκευτικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου, αλλά το δημοφιλές φεστιβάλ στο Δουβλίνο είναι αυτό που τραβάει την προσοχή.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου: Ώρα για ξεφάντωμα... αλά Ιρλανδικά!

Η γιορτή καθιερώθηκε κατά τον 17ο αιώνα, για να τιμήσει τον προστάτη της Ιρλανδίας, Άγιο Πατρίκιο, αλλά και την άφιξη του χριστιανισμού στη χώρα. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η πρώτη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Αγίου Πατρίκιου δεν έλαβε χώρα στην Ιρλανδία, αλλά στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και συγκεκριμένα, στις 17 Μαρτίου του 1762 από Ιρλανδούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στον αγγλικό στρατό.

Σύμβολο της γιορτής αποτελεί το εθνικό σύμβολο της Ιρλανδίας, το τριφύλλι, το οποίο σύμφωνα με το θρύλο, χρησιμοποιούσε ο Άγιος Πατρίκιος για να εξηγήσει στους Ιρλανδούς την Αγία Τριάδα.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου: Ώρα για ξεφάντωμα... αλά Ιρλανδικά!

Στις μέρες μας, η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζεται σε περισσότερες από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με σημαντικότερη φυσικά, αυτή που πραγματοποιείται στο Δουβλίνο. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρέλαση ανθρώπων βαμμένων στα πράσινα και των ξωτικών, συναυλίες με παραδοσιακή ιρλανδέζικη μουσική, να ακολουθήσουν τα μονοπάτια του Αγίου Πατρικίου ή να παρευρεθούν σε κάποιο φεστιβάλ μπύρας και να δοκιμάσουν την εθνική μπύρα της Ιρλανδίας Guinness. Στις 17 Μαρτίου 2019 οι ζυθοποιοί της GUINNESS ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να βρεθούν με την παρέα τους για να απολαύσουν καλό φαγητό, μπίρα και συζήτηση με φίλους, σε όλες τις ηπείρους!

Αλλά και να μην μπορέσετε να βρεθείτε στην Ιρλανδία, σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή τιμάται και στην Ελλάδα, σε διάφορους χώρους, με άφθονη ιρλανδική μπύρα και κύρια χαρακτηριστικά το πράσινο χρώμα και το τριφύλλι.

Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε το Δουβλίνο, μην ξεχάσετε να διαβάσετε τον οδηγό μας για 72 ώρες στην ιρλανδική πρωτεύουσα!

Προηγούμενο άρθροΝέες τιμές εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους από το 2020!
Επόμενο άρθροΈρευνα: Ο λόγος που οι ταξιδιώτες χάνουν τον ύπνο τους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ