Την κήρυξη ολόκληρου πλέον του Δήμου Ηρακλείου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας των επιπτώσεων του σεισμού του Σεπτεμβρίου του 2021, ζήτησε επισήμως, χθες, (Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου) ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός από τον περιφερειάρχη Κρήτης.

Το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε συνέχεια του αρχικού που είχε υποβάλλει ο Δήμος για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και της ΔΕ Τεμένους λόγω ζημιών σε δημόσιες υποδομές.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) και των Υπηρεσιών του Δήμου, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές, κυρίως σε ιδιωτικά κτίρια, και σε άλλες περιοχές του Δήμου και στοιχειοθετήθηκε η έκδοση υπουργικής απόφασης για την οριοθέτηση ως σεισμόπληκτων και αυτών των περιοχών.

Διαβάστε ακόμα:  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο Δήμος έκρινε σκόπιμο να αιτηθεί την εν λόγω κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και για αποζημίωση οικοσκευής, και για τους υπόλοιπους πληγέντες δημότες.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως επισημάνθηκε, επιδιώκεται να επιταχυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιωθέντων.

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΤσικνοπέμπτη: Πως ξεκίνησε το έθιμο και γιατί
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ