Αν θέλετε να δείτε από κοντά μερικές από τις πιο  εντυπωσιακές εικόνες που έχει δημιουργήσει η φύση, τότε υπάρχει ένας προορισμός που θα σας τις προσφέρει απλόχερα. Αυτός δεν είναι άλλος από την Ισλανδία. Οι εικόνες που συνθέτουν, οι καταρράκτες, οι παγετώνες και τα ηφαιστειακά τοπία είναι σίγουρο πως θα χαραχτούν για πάντα στη μνήμα σας!

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί την Ισλανδία εδώ συγκεντρώσαμε 6 από τους πιο “ισχυρούς” που είναι σίγουρο ότι πείθουν κάθε ταξιδιώτη!

- Advertisement -

Γνωρίστε επίσης ένα μικρό χωριό της Ισλανδίας που μοιάζει να έχει βγει από…σελίδες παραμυθιού!

1.Blue Lagoon

Το Blue Lagoon είναι μια ανθρώπινη κατασκευή που φτιάχτηκε το 1976 και βρίσκεται στο ηφαιστειακό τοπίο του Grindavik στην νοτιοδυτική Ισλανδία. Το νερό έρχεται από ένα γεωθερμικό εργοστάσιο ηλεκτρισμού και συνδυάζει με απίστευτο τρόπο τη φύση με υπηρεσίες spa.

Ισλανδία, Blue Lagoon

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Blue Lagoon και επειδή το νερό βρίσκεται μόνιμα σε θερμοκρασία 37-38° C μπορούν να κολυμπήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η επαφή του ζεστού νερού με τον κρύο αέρα δημιουργεί ατμούς που συντελούν σε ένα μοναδικό τοπίο.

Το Blue Lagoon συνδυάζει με απίστευτο τρόπο τη φύση με υπηρεσίες spa.

Blue Lagoon, Ισλανδία

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Blue Lagoon και επειδή το νερό βρίσκεται μόνιμα σε θερμοκρασία 37-38° C μπορούν να κολυμπήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η επαφή του ζεστού νερού με τον κρύο αέρα δημιουργεί ατμούς που συντελούν σε ένα μοναδικό τοπίο.

Η επαφή του ζεστού νερού με τον κρύο αέρα δημιουργεί ατμούς.

2.Βόρειο Σέλας

Αν επισκεφθείτε την Ισλανδία την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φυσικό φαινόμενο που το βρίσκουμε σε πολύ λίγα μέρη του κόσμου: το Βόρειο Σέλας. Τα χρώματα που δημιουργούνται στον ουρανό κάνουν τον επισκέπτη να νομίζει πως βρίσκεται σε διαφορετικό πλανήτη…

“Κυνηγώντας” το βόρειο σέλας…

Το χωριό Reine, που βρίσκεται στο νησί Moskenesoya στο αρχιπέλαγος Lofoten, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και έχει διακριθεί ως το ωραιότερο χωριό της Νορβηγίας. Το Reine έχει γίνει γνωστό για το φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται εκεί, και δεν είναι άλλο από το βόρειο σέλας ή αλλιώς, Aurora Borealis.

Reine, Νορβηγία, βόρειο σέλας

Κάθε χειμώνα τουρίστες συρρέουν στο χωριό για να δουν το βόρειο σέλας. Εντυπωσιακά ιριδίζοντα χρώματα κατακλύζουν τον βραδινό ουρανό εντυπωσιάζοντας κατοίκους και ταξιδιώτες.

Reine, βόρειο σέλας

Στο Reine θα πετύχετε την καλύτερη φωτογραφία με το φαινόμενο, αφού η θέση του είναι 100 χιλιόμετρα πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, και το καθιστά έτσι το καλύτερο μέρος για να κυνηγήσετε το βόρειο σέλας. Οι πιθανότητες να δείτε το φαινόμενο είναι καλύτερες από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Βόρειο σέλας, χωριό Reine

3.Τα σπήλαια του παγετώνα

Σας αρέσει η πεζοπορία; Τότε τα σπήλαια του παγετώνα  είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσουν. Δημιουργούνται νέα σπήλαια κάθε χρόνο καθώς σχηματίζονται νέοι πάγοι. Αν θέλετε να τα απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο επισκεφθείτε την Ισλανδία κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ταξιδιώτης μέσα στη σπηλιά πάγου, Vatnajökull, Ισλανδία
Ταξιδιώτες σε μια μοναδική εμπειρία στο εθνικό πάρκο Vatnajökull της  Ισλανδίας
Μέσα στη σπηλιά πάγου,, Vatnajökull, Ισλανδία

Vatnajökull, Ισλανδία: Το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Ευρώπης με το σεληνιακό, απόκοσμο τοπίο… Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

4.Strokkur

Το Strokkur είναι από τα διασημότερα γκέιζερ (είδος θερμών πηγών που περιοδικά «εκρήγνυνται» και εκτοξεύουν στήλες θερμού νερού) της χώρας (και του κόσμου), εκρήγνυται κάθε 8-10 λεπτά και εκσφενδονίζει νερό που φτάνει τα 15-20 μέτρα. Ωστόσο έχουν καταγραφεί εκτοξεύσεις που έφτασαν τα 40!

Strokkur είναι από τα διασημότερα γκέιζερ
Strokkur Ισλανδία

5.Καταρράκτες Godafoss

Οι καταρράκτες Godafoss είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας. Το όνομά τους σημαίνει «Οι καταρράκτες των Θεών» καθώς σύμφωνα με την ιστορία το έτος 999 ένας άγιος έκανε τον Χριστιανισμό την επίσημη θρησκεία της Ισλανδίας και έπειτα πέταξε τα παγανιστικά αγάλματα στου καταρράκτες.

καταρράκτες Godafoss, Ισλανδία
Καταρράκτες Godafoss
Καταρράκτες Godafoss και Βόρειο Σέλας, Ισλανδία

6. Το ηφαιστειακό τοπίο 

Το τοπίο της παρακάτω εικόνας απεικονίζει ένα από τα πιο ιδιαίτερα λιβάδια, το Green moss field. Πρόκειται για ένα… ηφαιστειακό λιβάδι που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη ενός ηφαιστείου το έτος 1477.Το ηφαιστειακό τοπίο είναι πανέμορφο. ο τοπίο της παρακάτω φωτογραφίας απεικονίζει ένα από τα πιο ιδιαίτερα λιβάδια.

Green moss field, Ισλανδία

Όταν επισκεφθείτε την Ισλανδία, εκτός των παραπάνω,  μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και την πρωτεύουσά της, την υπέροχη πόλη του Ρέικιαβικ με τα πολύχρωμα σπίτια που ξεπροβάλουν μέσα από τα κατάλευκα βουνά δημιουργώντας μια υπέροχη, μοναδική ατμόσφαιρα!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ