Οι Αβορίγνες που ζούσαν στα Κανάρια Νησιά πριν την ισπανική κατάκτηση, η «Λέμβος της Λαμπεντούσας» αλλά και ένας υποβρύχιος κήπος με λουλούδια, ανάμεσα στα εκθέματα

Στο νησί Lanzarote της Ισπανίας εγκαινιάστηκε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ευρώπη, το Museo Atlantico, με περισσότερα από 300 γλυπτά σε φυσικό μέγεθος.

Για την ολοκλήρωση του μουσείου χρειάστηκαν πάνω από τρία χρόνια και δημιουργός των γλυπτών είναι ο Βρετανός καλλιτέχνης Jason deCaires Taylor – η  πρώτη υποβρύχια δουλειά του στις δυτικές Ινδίες χαρακτηρίστηκε ένα από τα 25 θαύματα του κόσμου από το National Geographic.

gasadlafkaj8

Τα γλυπτά είναι τοποθετημένα σε βάθος περίπου 12 μέτρων, στα ανοιχτά της ακτής Bahia de Las Coloradas. Είναι φτιαγμένα με υλικά ουδέτερου pH και έχουν σχεδιαστεί να διατηρηθούν για εκατοντάδες χρόνια με στόχο να λειτουργήσουν σαν τεχνητός ύφαλος που θα δώσει ώθηση στη θαλάσσια ζωή.

Διαβάστε ακόμα:  «Έπεσε» η πλατφόρμα Flightradar24 που μετέδιδε την πτήση της σορού της Ελισάβετ από την ταυτόχρονη επίσκεψη εκατομμυρίων χρηστών

Εντυπωσιακό! Ένας υπόγειος κόσμος σπηλαίων κάτω από την έρημο

gasadlafkaj9

Το υποβρύχιο μουσείο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γλυπτά των Guanches- ήταν οι Αβορίγνες που ζούσαν στα Κανάρια Νησιά πριν την ισπανική κατάκτηση- αλλά και την «Λέμβο της Λαμπεντούσας» που επιχειρεί να απεικονίσει την προσφυγική κρίση στο ιταλικό νησί.

Ισπανία: 8 ξεχωριστοί προορισμοί για ένα εναλλακτικό ταξίδι

gasadlafkaj2

gasadlafkaj5

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο καλλιτέχνης έχει στο παρελθόν χαρακτηρίσει τη δουλειά του ως «φόρο τιμής» σε όλους εκείνους των οποίων «οι ελπίδες και τα όνειρα παραμένουν στον βυθό της θάλασσας».

gasadlafkaj1

Εκτός από τα γλυπτά, οι επισκέπτες – δύτες θα μπορούν να εξερευνήσουν κι έναν τοίχο 27 μέτρων αλλά και έναν υποβρύχιο κήπο με λουλούδια.

 

Πηγή:News.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ