Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
26.7 C
Athens
ΑρχικήTravelΙσπανία: Οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα δεν θα χρειάζονται αρνητικό...

Ισπανία: Οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα δεν θα χρειάζονται αρνητικό τεστ και δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα

Αυτό όμως από τον Μάρτιο και μετά… Η Ισπανία λανσάρει μια καμπάνια ύψους 2 εκατ. ευρώ για την “επιστροφή” των ταξιδιωτών στη χώρα το 2021.

Μέσα από αυτό η Ισπανία επιδιώκει να αναδείξει την ασφάλεια του προορισμού, όπως αναφέρει το Reuters.

- Advertisement -

Οι Βαλεαρίδες αναμένεται να είναι η πρώτη περιοχή που θα προσφέρει ταξίδια χωρίς περιορισμούς. Ο προτεινόμενος μήνας κατά τον οποίο θα ξεκινήσουν να επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς την ανάγκη να έχει ο επισκέπτης/ ταξιδιώτης αρνητικό τεστ ή να μπει σε καραντίνα φτάνοντας, είναι ο Μάρτιος του 2021.

Τι είναι traffic light που εφαρμόζεται στην ΕΕ για τον κορονοϊό;

Προς το παρόν, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει εντός 72 ωρών από την ώρα άφιξης.

Αυτά ισχύουν όταν πριν μόλις 1,5 μήνα η Ισπανία προστέθηκε στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που μπαίνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύουν την κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τα δεδομένα όμως κατά όπως φαίνεται άλλαξαν.

Βαρκελώνη, καραντίνα

Αισιόδοξο μήνυμα: Το 69% θα κάνει αεροπορικά ταξίδια το επόμενο διάστημα

Μια παγκόσμια έρευνα με τίτλο “The COVID-19 Recovery: Getting Passengers Back on Board” αποκαλύπτει την επιθυμία των ταξιδιωτών να επιστρέψουν στα ταξίδια με το αεροπλάνο. 

Η νέα έκθεση για την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών βασίζεται σε μια παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η OAG (ένας παγκόσμιος πάροχος ταξιδιωτικών δεδομένων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο) από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

αεροδρόμιο απιβάτης αίθουσα αναμονής

Τα συμεράσματα της έκθεσης

Η έκθεση της OAG με τίτλο “The COVID-19 Recovery: Getting Passengers Back on Board” (“H ανάρρωση από τον COVID-19: Η επιστροφή των ταξιδιωτών στις πτήσεις”) φέρνει εντυπωσιακά συμπεράσματα: 

1. Το 69% σκοπεύει να πετάξει διεθνώς εντός των επόμενων έξι μηνών.

2. Το 79% σχεδιάζει εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια.

3. Το 76% θεωρεί ότι η μάσκα είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφάλειας για αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, ακολουθούμενη από βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 50% των ταξιδιωτών φοβάται μήπως κολλήσει κορονοϊό σε μια πτήση με αεροπλάνο και ζητά περισσότερη ασφάλεια και μέτρα προστασίας.

Οι νεότεροι ταξιδιώτες είναι ατρόμητοι!

“Οι περισσότεροι καταναλωτές, ειδικά οι νεότεροι ταξιδιώτες, είναι έτοιμοι να πετάξουν υπό τις σωστές συνθήκες, δήλωσε οεπικεφαλής αναλυτής της OAG. «Η έλλειψη φόβου είναι σίγουρα εκπληκτική και αποτελεί θετικό στοιχείο για την ανάκαμψη της αγοράς. Φυσικά, η πλήρης ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά καταπολεμούμε την πανδημία παγκοσμίως ειδικά όταν θα αρθούν με ασφάλεια οι περιορισμοί ταξιδιού”.

αεροδρόμιο επιβάτης μπροστά από οθόνη ανακοινώσεων πτήσεων

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζήτησης και κράτησης, οι περισσότεροι καταναλωτές θα εκτιμούσαν τις ενημερώσεις και τις προβλέψεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη χωρητικότητα πτήσεων και ξενοδοχείων (61%) και τις τιμές μετάδοσης COVID-19 σε προορισμούς (53%). Επιπλέον και από τα ξενοδοχεία οι ταξιδιώτες απαιτούν μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,480 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ