Ο Όμιλος της Lufthansa ήρθε σε συμφωνία για την αγορά μεριδίου της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας ITA Airways.

Ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Ευρώπης θα αγοράσει αρχικά ένα μειοψηφικό μερίδιο, ανέφεραν η γερμανική εταιρεία και η ιταλική κυβέρνηση σε κοινή δήλωση, χωρίς να αποκαλύψουν οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής.

- Advertisement -

Ο γερμανικός αερομεταφορέας πλήρωσε περίπου 320 εκατ. ευρώ για μερίδιο 40%, σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει τα της συναλλαγής, και έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη συμμετοχή του στο 90% σε μεταγενέστερο στάδιο, γράφει το Bloomberg.

«Μια ισχυρότερη ITA θα τονώσει τον ανταγωνισμό στην ιταλική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Carsten Spohr.

Η Lufthansa σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο της σε 94 αεροσκάφη μέχρι το 2027, έναντι 71 τώρα, και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων σε 5.500, όπως ανακοίνωσε. Η ITA θα γίνει μέρος μιας στρατηγικής πολλαπλών κόμβων, που θα καθιερώσει τη Ρώμη ως σημαντικό αεροδρόμιο για τον όμιλο, με ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση μεγάλων αποστάσεων, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:  Προειδοποιήσεις για ταξίδια στην Ιταλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους 13 νεκρούς και χιλιάδες άστεγους

Σύμφωνα με το business plan, τα έσοδα της ITA θα αυξηθούν σε 4,1 δισ. ευρώ το 2027 έναντι 2,5 δισ. ευρώ που αναμένονται φέτος. Η συμφωνία αναμένεται να λάβει αντιμονοπωλιακή έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ