Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsRyanair: Κέρδισε τη δικαστική μάχη ενάντια στην κρατική διάσωση της Lufthansa

Ryanair: Κέρδισε τη δικαστική μάχη ενάντια στην κρατική διάσωση της Lufthansa

Η Ryanair κέρδισε τη δικαστική μάχη με τη Lufthansa μετά την προσφυγή που είχε κάνει ενάντια στην κρατική διάσωση της Γερμανικού αεροπορικού κολοσσού, καθώς το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακύρωσε την έγκριση της Κομισιόν στην κρατική βοήθεια προς τη γερμανική αεροπορική εταιρεία εν μέσω της πανδημίας της Covid-19.

Tο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. έθεσε στον «πάγο» την απόφαση της Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι η έγκριση των ευρωπαϊκών οργάνων περιλάμβανε «αρκετά λάθη» ενώ χαρακτήρισε ως λάθος την παραδοχή της Κομισιόν ότι η Lufthansa ήταν ανίκανη να αντλήσει κεφάλαια από τις ιδιωτικές αγορές για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

- Advertisement -

Η Lufthansa και πολλές αεροπορικές εταιρείες της Ε.Ε. έλαβαν κρατική ενίσχυση μετά την παρατεταμένη ταξιδιωτική ύφεση λόγω της πανδημίας, οι οποίες εγκρίθηκαν όλες από την εκτελεστική εξουσία της Ε.Ε. υπό αυστηρούς όρους. Στη συνέχεια, η Ryanair και η γερμανική εταιρεία Condor αμφισβήτησαν την απόφαση της Ε.Ε. για τη Lufthansa.

Lufthansa

Πέραν της υπόθεσης της Lufthansa, η Ryanair κέρδισε και την προσφυγή εναντίον παρόμοιας κρατικής βοήθειας στην σκανδιναβική SAS AB, επίσης το 2020.

ο δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, ανέφερε: «Το Γενικό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Επιτροπής να εγκρίνει την ανακεφαλαιοποίηση της Lufthansa από τη Γερμανία, ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19» και συνέχισε, «η Επιτροπή διέπραξε αρκετά λάθη, ιδίως θεωρώντας ότι η Lufthansa δεν ήταν σε θέση να λάβει χρηματοδότηση στις αγορές για το σύνολο των αναγκών της».

Επίσης, υποστήριξε ότι η Αρχή ανταγωνισμού της Ε.Ε. απέτυχε να απαιτήσει τη σύσταση ενός μηχανισμού που θα παρότρυνε τη Lufthansa να εξαγοράσει το μερίδιο της Γερμανίας το συντομότερο δυνατό και έκανε λάθος αρνούμενη ότι η Lufthansa κατείχε σημαντική ισχύ στην αγορά σε ορισμένα αεροδρόμια ενώ επίσης ανέφερε ότι η Επιτροπή υπέπεσε επίσης σε λάθος ως προς «την αποδοχή διαφόρων δεσμεύσεων που δεν διασφαλίζουν τη διατήρηση του αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,568 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ