Η Lufthansa δεν απαγορεύει τελικά τα AirTag (συσκευή παρακολούθησης που αναπτύχθηκε από την Apple) στις αποσκευές.

- Advertisement -

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα απαγορεύσει τα AirTags και άλλους ιχνηλάτες Bluetooth από παραδοτέες αποσκευές. Αφού έλαβε καθοδήγηση από τις Γερμανικές Αρχές Αεροπορίας, η Lufthansa επιβεβαίωσε ότι τα AirTags δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στις αποσκευές λόγω της χαμηλής μπαταρίας και της ισχύος μετάδοσης.

AirTag

Η αεροπορική εταιρεία έγινε πρωτοσέλιδο το Σαββατοκύριακο αφού ενημέρωσε τους επιβάτες ότι η AirTags θα έπρεπε να απενεργοποιηθεί στις παραδοτέες αποσκευές λόγω των κατευθυντήριων γραμμών που επιβλήθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Η Lufthansa πρότεινε ότι οι AirTags υπόκεινται στον κανονισμό για επικίνδυνα εμπορεύματα του ICAO λόγω της λειτουργίας μετάδοσής τους και ότι έπρεπε να «απενεργοποιηθούν» κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα AirTag δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν χωρίς να αφαιρέσετε την μπαταρία από τη συσκευή, επομένως η μόνη λύση θα ήταν να μην έχετε ενεργοποιημένο AirTag στις παραδοτέες αποσκευές. Πολλοί χρήστες της Apple έχουν αποφασίσει να συμπεριλάβουν AirTags στις τσάντες τους για σκοπούς παρακολούθησης, επομένως η στάση της Lufthansa ήταν έκπληξη για τους καταναλωτές.
Η Apple σε δήλωσήτης αυτή την εβδομάδα στους New York Times είπε ότι τα AirTags δεν ήταν επικίνδυνα και ήταν στην πραγματικότητα «συμβατά με τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας αεροπορικών ταξιδιών για χειραποσκευές και παραδοτέες αποσκευές».

AirTag

Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε επίσης στους New York Times ότι επιτρέπονται τα AirTag τόσο στις χειραποσκευές όσο και στις παραδοτέες αποσκευές, όπως και άλλοι ιχνηλάτες που βασίζονται σε Bluetooth από εταιρείες όπως η Tile.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ