Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
24.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsITA Airways: Η εξαγορά από την Lufthansa - Τι προβλέπει η συμφωνία

ITA Airways: Η εξαγορά από την Lufthansa – Τι προβλέπει η συμφωνία

Ο Όμιλος της Lufthansa ήρθε σε συμφωνία για την αγορά μεριδίου της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας ITA Airways.

Ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Ευρώπης θα αγοράσει αρχικά ένα μειοψηφικό μερίδιο, ανέφεραν η γερμανική εταιρεία και η ιταλική κυβέρνηση σε κοινή δήλωση, χωρίς να αποκαλύψουν οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής.

- Advertisement -

Ο γερμανικός αερομεταφορέας πλήρωσε περίπου 320 εκατ. ευρώ για μερίδιο 40%, σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει τα της συναλλαγής, και έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη συμμετοχή του στο 90% σε μεταγενέστερο στάδιο, γράφει το Bloomberg.

«Μια ισχυρότερη ITA θα τονώσει τον ανταγωνισμό στην ιταλική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Carsten Spohr.

Η Lufthansa σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο της σε 94 αεροσκάφη μέχρι το 2027, έναντι 71 τώρα, και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων σε 5.500, όπως ανακοίνωσε. Η ITA θα γίνει μέρος μιας στρατηγικής πολλαπλών κόμβων, που θα καθιερώσει τη Ρώμη ως σημαντικό αεροδρόμιο για τον όμιλο, με ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση μεγάλων αποστάσεων, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το business plan, τα έσοδα της ITA θα αυξηθούν σε 4,1 δισ. ευρώ το 2027 έναντι 2,5 δισ. ευρώ που αναμένονται φέτος. Η συμφωνία αναμένεται να λάβει αντιμονοπωλιακή έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,527 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ