It's snow time! Κάνουμε check in στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Μόνο αν ζήσει κάποιος µια εµπειρία στο βουνό µπορεί να αντιληφθεί τη µοναδική ενέργεια… Γιατί το σκι ή θα το λατρέψεις ή θα το µισήσεις. Αν όµως βρεθείς στα 2.240 µ. ανάµεσα στις ντυµένες στα λευκά βουνοκορφές, σε συντροφεύει η απόλυτη σιωπή και ο παγωµένος αέρας.

Δείτε ακόμα: Instagram: 5+1 υπέροχες φωτογραφίες από ψηλά!

Η κατάβαση σε κάποια από τις πίστες του ΧΚΠ µπορεί να είναι… εθισµός, αδρεναλίνη για τους fans, όµως είναι µια πρωτόγνωρη εµπειρία για τον αµύητο. Τα συναισθήµατα ξεκινούν από την ώρα που θα επιλέξεις τον κατάλληλο εξοπλισµό, θα φτάσεις στο χιονοδροµικό και θα βρεθείς στην 8θέσια τηλεκαµπίνα για να σε µεταφέρει µέχρι την κορυφή, ένα βήµα πιο κοντά στον… ουρανό!

Δυνατότητες Παρνασσού

 • Σύνδεση Φτερόλακκα-Κελάρια µέσα στον µισό χρόνο
 • Άµεση πρόσβαση στη Φτερόλακκα από το parking της (στα 1.650 µ.) µε τριθέσιο αναβατήρα
 • Στο πεδίο των χιονοδρόµων που επέλεγαν τα Κελάρια έχουν προστεθεί και οι 4 πίστες της Φτερόλακκας (6, 7, 10, 14)
 • Πλατό αρχαρίων µε συρόµενο baby lift (µε συρόµενες άγκυρες έλξης ή «πιατάκια», µήκους 200 µ.) στα 2.250 µ.
 • Mε τον συρόµενο αναβατήρα στη «Σαχάρα» έχει ανοίξει µια προοπτική για τους απαιτητικούς χιονοδρόµους σε ένα σηµείο του βουνού που δεν είχε αξιοποιηθεί

Για να είστε προετοιμασμένοι

 • Στα 1.950 µ. η µετάβαση στο 6θέσιο καρεκλάκι πραγµατοποιείται µε κυλιόµενο διάδροµο, για περισσότερη ασφάλεια
 • Στα 1.750 µ. η επιβίβαση πεζών και χιονοδρόµων γίνεται από διαφορετικές διόδους
 • Στα Κελάρια η πρόσβαση µέχρι τη γέφυρα (στο chalet) γίνεται µε ασφάλεια µέσω της υπόγειας διόδου από τον υποσταθµό στα 1.950 µ.
 • Λειτουργούν δύο fun parks, σε Κελάρια και Φτερόλακκα. Oι πίστες «Ηνίοχος» (Νο6), «Ηρακλής» (Νο8), «Οδυσσέας» (Νο9) & «Βάκχος» (Νο2) είναι πιστοποιηµένες από τη Διεθνή Οµοσπονδία Χιονοδροµίας (F.I.S. Homologation) για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι

Που θα νοικιάσω εξοπλισμό;

Αν έχετε αυτοκίνητο, προµηθευτείτε τον εξοπλισµό σας από κάποιο κατάστηµα στον κεντρικό δρόµο της Αράχωβας είτε στο Λιβάδι. Oι τιµές κυµαίνονται από €15-18, ανάλογα µε το µοντέλο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την πιθανή ουρά στο χιονοδροµικό, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι θα χρειαστεί να τον µεταφέρετε από το αυτοκίνητο µέχρι τις πίστες. Μπορείτε να προµηθευτείτε τον εξοπλισµό σας και από το χιονοδροµικό (υπάρχει ειδικός χώρος στη βάση στα Κελάρια και στο chalet).

Δείτε ακόμα: 10 + 1 φωτογραφίες της κοσμοπολίτικης Αράχωβας που θα σας κάνουν να την επισκεφτείτε αμέσως!

Υπάρχουν chalets;

Λειτουργούν δύο. Το ένα στα Κελάρια και το άλλο σε απόσταση 10΄ στη Φτερόλακκα. Στο πρώτο φτάνουµε αποκλειστικά µε την κλειστή τηλεκαµπίνα, ενώ αυτό στη Φτερόλακκα είναι προσβάσιµο και µε αυτοκίνητο. Τέλος, υπάρχει snow bar (café µε κυλικείο) στον τερµατικό σταθµό στον «Βάκχο» και ένα στη Φτερόλακκα!

Smart tips

 • To Σάββατο λειτουργεί, καιρού επιτρέποντος, 08:00-20:00.
 • Hotel ticketing. Προµηθευτείτε το εισιτήριό σας από τα ξενοδοχεία της Αράχωβας.
 • Υπάρχει έκπτωση 40% για παιδιά και εφήβους έως 17 ετών.
 • Για εισιτήρια 4µελούς οικογένειας, το δεύτερο παιδί πληρώνει µόνο €1.
 • Μπορούµε να πάρουµε µαζί το τετράποδό µας.

Για σχολή σκι;

Η πρώτη σχολή που άνοιξε στην Ελλάδα το 1977 στα Κελάρια, αυτή των Πάππου-Μπαλντούµη, ιδρύθηκε από πρωταθλητές Ελλάδας και µέλη της Εθνικής οµάδας και είναι πρωτοπόρα και καινοτόµα στη διάδοση του αθλήµατος, αλλά και η µοναδική µε πιστοποίηση! (www.skischool.gr)

Ιnfo:
Χιονοδροµικό Κέντρο Παρνασσού, Τ. 22340 22700
 Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Site: www.parnassos-ski.gr

Πηγή: The Gold Book of Arachova Delphi 2019

Διαβάστε και κατεβάστε εντελώς δωρεάν με ένα μόνο κλικ τον απόλυτο οδηγό για την Αράχωβα!

[joomag allowfullscreen=1 width=468 height=300 title=icons-magazines-gold-book-of-arachova magazineId=0849705001544005767 pageNumber=1 theme=293042,151b26,ffffff,ffe358,ffffff ]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ