Με αποικιακή αρχιτεκτονική, ατμόσφαιρα μυστηρίου και παράδοση στη τζαζ η Νέα Ορλεάνη αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Αμερικής.

Ατμόσφαιρα μυστηρίου στην πόλη του βουντού και της τζαζ

- Advertisement -

Χτισμένη στις όχθες του Μισσισσιπή, ανήκει στην πολιτεία της Λουιζιάνα και αποτελεί ένα χωνευτήρι πολιτισμών όπως ο αφρικανικός, ο γαλλικός, ο ισπανικός και των Αμερικανών Ινδιάνων. Ονομάζεται και Big Easy γιατί τα πάντα εδώ κυλούν χαλαρά.

Η Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης

Είναι ιδιαίτερα γνωστή για το θρυλικό της καρναβάλι, το Mardi Gras που αποτελεί ένα κράμα παραδόσεων των σκλάβων της Αμερικής και της χριστιανικής πίστης των Γάλλων αποίκων. Στις 12 Φεβρουαρίου που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις οι δρόμοι γεμίζουν με πολύχρωμες μάσκες, σύμβολα βουντού, φορεσιές των Ινδιάνων και παγανιστικές αναφορές.

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ ΗΠΑ

Δώδεκα χρόνια μετά τον καταστροφικό τυφώνα Κατρίνα η πόλη κατάφερε να επανέλθει στους ρυθμούς της. Η παλιότερη γειτονιά της, η French Quarter παρέμεινε ανέπαφη και αξίζει να επισκεφθεί κανείς την κατοικία Merieult και νυν μουσείο, που κρύβει την ιστορία και την καλλιτεχνική δημιουργία της περιοχής.

Η Royal Street, μια από τις ακριβότερες περιοχές στον κόσμο φιλοξενεί διάσημες γκαλερί, ενώ στην French Market βρίσκονται το μουσείο Historic Voodoo, αφιερωμένο στο βουντού και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Conti Historical Wax Museum.

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ ΗΠΑ

Ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει μια γνήσια ατμόσφαιρα μυστηρίου στο κοιμητήριο Lafayette Cemetery και να απολαύσει άφθονο θέαμα με ζωγράφους, μάντεις και πλανόδιους μουσικούς στην Jackson Square, μια από τις πιο ζωντανές πλατείες της χώρας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ ΗΠΑΝέα Ορλεάνη / Αμερική

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 17 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κοπεγχάγης και Τορόντο και 18 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Τορόντο.

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ ΗΠΑ

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ ΗΠΑ

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ ΗΠΑ

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ