Το αρχιτεκτονικό studio Biasol συνδύασε μαρμάρινες επιφάνειες με γεωμετρικά μοτίβα και παστέλ αποχρώσεις, για έναν σχεδόν παραμυθένιο χώρο, ο οποίος θυμίζει έντονα το μοναδικό φιλμ “The Budapest Hotel” του σκηνοθέτη Wes Anderson και φιλοξενεί ένα υπέροχο καφέ, στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας.

Οι ιδιοκτήτες του δεν προτίμησαν έναν ντόπιο αρχιτέκτονα, καθώς ήθελαν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα απευθυνόταν σε ένα πιο international κοινό.

- Advertisement -

Nouvelle Athènes: Που βρίσκεται η Νέα Αθήνα στο Παρίσι; Εκεί έζησαν ο Σοπέν, ο Ντελακρουά, ο Ρενουάρ και ο Ντεγκά

budapest-cafe-2.jpg

O απόλυτος γαστρονομικός προορισμός για city break στο Μιλάνο

budapest-cafe-10.jpg

Ο Jean Pierre Biasol, ο οποίος επιμελήθηκε τον σχεδιασμό, εμπνεύστηκε από τα έντονα και νοσταλγικά χρώματα που αποπνέουν οι ταινίες του Anderson. Ο ίδιος προτίμησε να χρησιμοποιήσει περισσότερο θηλυκές και παστέλ αποχρώσεις, όπως το πράσινο και το ροζ, στους τοίχους και τα έπιπλα.  «Στόχος μας ήταν να αποτυπώσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο τους μοναδικούς, αξέχαστους και μαγικούς κινηματογραφικούς κόσμους που δημιουργεί ο Wes Anderson, και να διαμορφώσουμε έναν inviting προορισμό για τον επισκέπτη κάθε κουλτούρας», τόνισαν σχετικά οι σχεδιαστές που ανέλαβαν το πρότζεκτ.

Εδώ θα φας προφιτερόλ και σιροπιαστά γλυκά που είναι από πολίτικες συνταγές γιαγιάς που μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη

Οι ίδιοι πρόσθεσαν, ότι φρόντισαν να δώσουν την απαραίτητη σημασία σε κάθε σημείο του χώρου, ακόμα και στις κρυμμένες γωνίες και όχι μόνο στα κεντρικά, όπως κάνει και ο ίδιος ο Αμερικανός κινηματογραφιστής στις παραγωγές του, ο οποίος είναι «εμμονικός» με τις λεπτομέρειες.

budapest-cafe-6.jpg
budapest-cafe-8.jpg

Σαν να πρόκειται για ένα φανταστικό μέρος, όπου συχνάζουν μυστηριώδη πλάσματα και πρωταγωνιστές φιλμ επιστημονικής φαντασίας, το Budapest Café, όπως ονομάζεται, έχει ήδη κερδίσει την προσοχή των design lovers, ενώ αποτελεί και την ιδανική ευκαιρία για να επισκεφτείτε τη σχετικά άγνωστη αυτή περιοχή της Κίνας. O Biasol τονίζει ότι, όπως ακριβώς και ο Anderson, εκείνος και η ομάδα του προσπάθησαν να ενσαρκώσουν τη φαντασία σε πρωτότυπους χώρους, οι οποίοι αποπνέουν χαλαρή και «ζεστή» ατμόσφαιρα, elegant αισθητική και πολυπολιτισμική φιλοξενία.

budapest-cafe-4.jpg

Love it!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ