Κάιρο Αίγυπτος

Το Κάιρο είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αιγύπτου, κι όχι τυχαία. Υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος ιστορίας, που επιτρέπει τους επισκέπτες να κάνουν αμέτρητα πράγματα στη μοναδική αυτή πόλη. Από τις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας μέχρι μουσεία ισλαμικής τέχνης και όμορφοι ναοί, ένα είναι σίγουρο: ότι δεν πρόκειται να βαρεθείτε. Εμείς έχουμε φτιάξει μια λίστα με όσα πρέπει να κάνετε στο Κάιρο.

Οι Πυραμίδες της Γκίζας

Πυραμίδες της Γκίζας, Κάιρο, Αίγυπτος

Ακριβώς όπως και το Κολοσσαίο στη Ρώμη, οι Πυραμίδες της Γκίζας αποτελούν τον ιστορικό θησαυρό στο Κάιρο. Οι πυραμίδες αυτές είναι τα απομεινάρια από το θαύμα της αρχαιότητας και παραμένει άγνωστο το πώς ακριβώς χτίστηκαν. Δεν είναι δυνατόν να πάτε στο Κάιρο και να μην επισκεφτείτε το στολίδι και το σήμα κατατεθέν της πόλης! Δοκιμάστε και μια εντυπωσιακή ελεύθερη πτώση πάνω από τις πυραμίδες της Γκίζας!

- Advertisement -

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, Κάιρο, Αίγυπτος

Κοντά στις Πυραμίδες βρίσκεται και η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας. Είναι απίστευτο ότι αυτό το μνημείο από ασβεστόλιθο απεικονίζει μια σφίγγα, δηλαδή μυθολογικό πλάσμα μα σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου. Είναι ένα μεγαλοπρεπές μνημείο απίστευτο όταν το αντικρίσετε από κοντά, με ύψος πάνω από 20 μέτρα και πλάτος 76 μέτρα.

Αιγυπτιακό Μουσείο

Αιγυπτιακό Μουσείο - Τουταγχαμόν

Φιλοξενεί την πιο εντυπωσιακή συλλογή αρχαιοτήτων στον κόσμο. Υπάρχει ένας μεγάλος πλούτος θησαυρών που πρέπει να ανακαλύψετε οι ίδιοι, όπως θησαυροί των μεγάλων φαραώ όπως ο διάσημος Τουταγχαμόν. Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο μέσα σε αυτό το μεγαλειώδες μουσείο.

Διαβάστε ακόμα:  Αττική: Οι καλύτερες προτάσεις για μια μονοήμερη εκδρομή εντός νομού

Παλιά πόλη

Παλιά πόλη Κάιρο

Η Ακρόπολη στο Κάιρο είναι ένα αρχαίο οχυρό από την ισλαμική εποχή, στο οποίο κάποτε οι Αιγύπτιοι ηγεμόνες έζησαν ανάμεσα στο 13ο και το 19ο αιώνα. Η τοποθεσία του ήταν στρατηγική, αφού χτίστηκε πάνω σε ένα λόφο, χαρίζοντάς του πλεονεκτική θέση από όπου μπορούσαν οι ηγεμόνες να κοιτούν την πόλη από ψηλά και να προστατεύονται από εισβολείς. Σήμερα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τέμενος Αλ Αζάρ

Τέμενος Αλ Αζάρ, Κάιρο, Αίγυπτος

Το Τέμενος Αλ Αζάρ είναι ένα από τα πρώτα τεμένη της πόλης και χτίστηκε το 970 μ.Χ. Σήμερα, το τέμενος αποτελεί ανεξάρτητο πανεπιστήμιο που διδάσκει θρησκευτικές σπουδές, καθώς και ιατρική και άλλες επιστήμες. Η είσοδος είναι δωρεάν. Εφόσον πρόκειται για ιερό χώρο, απαιτείται η ευπρεπής ενδυμασία, που καλύπτει τα χέρια και τα πόδια.

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Κάιρο

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης είναι ένα από τα πιο προσεγμένα μουσεία στον κόσμο και αναδεικνύει τη μεγαλύτερη συλλογή ισλαμικής τέχνης που θα βρείτε. Με πάνω από 80.000 εκθέματα, έχει μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική σημασία.

Πύργος του Καΐρου

Πύργος του Καΐρου, Αίγυπτος

Ο Πύργος του Καΐρου μαζί με τις Πυραμίδες της Γκίζας είναι τα ψηλότερα μνημεία της πόλης. Έχει ύψος 187 μέτρα και προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδική πανοραμική θέα στην πόλη, από όπου μπορείτε να απολαύσετε και τις Πυραμίδες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ