Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ, σημαντική μεταβολή του καιρού από τα νοτιοδυτικά προβλέπεται σήμερα, Τρίτη (05-02-2019), μετά το μεσημέρι, με κύρια χαρακτηριστικά: 

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται 
από χαλαζοπτώσεις
και θα επηρεάσουν:

  1. Σήμερα, Τρίτη (05-02-2019), από τις απογευματινές ώρες τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες, σήμερα, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019).
  2. Αύριο, Τετάρτη (06-02-2019) τη Θεσσαλία , τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
  3. Την Πέμπτη (07-02-2019) κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

Δείτε ακόμα: Ένα φεστιβάλ κρασιού έρχεται στην καρδιά της Αθήνας!

Β. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων, που η ένταση τους σήμερα (05-02-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ και πιθανώς στα νοτιανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019). 

Γ. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές:

Σήμερα, Τρίτη (05-02-2019), τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς. Επίσης, αύριο, Τετάρτη (06-02-2019) στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς.

Δείτε ακόμα: Ταξιδεύουμε στα μοναδικά τοπία της Βουλγαρίας! (video)

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ