«Feng Sui» στα κινέζικα θα πει «Αέρας και νερό». Το σπίτι με καλό feng sui διέπεται από συμμετρία, ισορροπία, ηρεμία, τάξη και αρμονία.

Γίνεται το καταφύγιό μας. Ενας χώρος που μας γεννά θετικά συναισθήματα. Η αρμονία της φύσης εισβάλλει στο χώρο και νιώθουμε ελευθερία και ευρωστία.

Φτιάξε το τέλειο υπνοδωμάτιο σε 5 απλούστατα βήματα!

H κρεβατοκάμαρά μας είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που επηρεάζει κατά πολύ τη διάθεσή μας μιας και σε αυτόν περνάμε τις περισσότερες ώρες μας όσο βρισκόμαστε στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα.

Mια ειδικός του Feng Sui, η Laura Cerrano, δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για να μετατρέψουμε την κρεβατοκάμαρά μας σε μια «όαση» που θα εξασφαλίσει ποιοτικό ύπνο.

Το Feng Sui διέπεται από μια βασική αρχή: «Μην αφήνεις την ακαταστασία να κυριεύει τον χώρο, μην αφήνεις τις ηλεκτρικές συσκευές συνέχεια σε λειτουργία, να στρώνεις πάντα το κρεβάτι σου».

Η διαρρύθμιση των επίπλων, τα χρώματα και το φως μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας. Ακολουθούν 6 συμβουλές της ειδικού που βασίζονται στη φιλοσοφία του feng sui και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που κοιμάστε.

1) Δημιουργήστε συμμετρία: Σύμφωνα με την Laura Cerrano, αν υπάρχουν δύο κομοδίνα θα πρέπει να είναι σε ίση απόσταση από το κρεβάτι και να έχουν διαθέσιμο φως. Πολλές φορές το μέγεθος του κρεβατιού δεν επιτρέπει την συμμετρία στο χώρο, όμως αυτή θα πρέπει να είναι μια προτεραιότητα.

2) Ο κανόνας του «Less is More»: Οσο λιγότερα αντικείμενα υπάρχουν, τόσο το καλύτερο. Απομονώστε τον χώρο από ηλεκτρικές συσκευές (τηλεόραση και gadgets) που μπορεί να σας κουράζουν. «Η κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να είναι ένας χώρος για ξεκούραση, αναζωογόνηση και επανασύνδεση με τον εαυτό μας».

 

Are you a pillows and throws can of person? ❤️ Photo via @sweet_domicile

A post shared by The Lifestyle Insider (@thelifestyleinsider_) on

3) Περιορισμός των καθρεπτών: Οι ειδικοί στο Feng Sui είναι ενάντια στην εκτεταμένη παρουσία τους στο σπίτι καθώς μπορούν να διαταράξουν σύμφωνα την ισορροπία του.

 

This weekend I had my own boudoir session and I’m so excited to see the photos! 😍😁 It’s always so good to reminded of what it feels like to be on the other side of the camera- so I can give my clients the best experience and tips I’ve got for getting comfortable and rocking their session. Mine was filled with loving my body (even though it’s way less toned than during my last boudoir session a few years ago,) and hanging out with a rad photographer! Can’t wait to see the magic we made @edwinlmunt ! ✨😁🌙🙌😍 #boudoir #charlotte #charlottenc #charlotteboudoir #charlotteboudoirphotography #bedroom #chicbedroom #glambedroom #throwpillows #feminine #femininedecor #palace #westelm #edwinmunt #laurarahelphotography

A post shared by Laura Rahel Photography (@laurarahelphotography) on

4) Eνα μικρό χαλί: Σύμφωνα με την ειδικό, ένα χαλί κοντά ή κάτω από το κρεβάτι μπορεί να βοηθήσει στην καλή ενέργεια του χώρου, αποπνέοντας ζεστασιά και θαλπωρή. Το χαλί δημιουργεί ισορροπία μεταξύ του yin- καλού- (δηλαδή των μαλακών υφών) και του yang -του κακού- (των σκληρών επιφανειών δηλαδή του πατώματος).

5) Οχι στην ακαταστασία: Η κρεβατοκάμαρα δεν θα πρέπει να είναι ένας αποθηκευτικός χώρος. Πείτε αντίο στα άχρηστα αντικείμενα που επιβαρύνουν την ενέργεια του χώρου και βάλτε τάξη με τα απολύτως απαραίτητα.

6) Να φτιάχνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα- Να ανοίγετε τα παράθυρα για να μπαίνει φυσικό φως: Το στρωμένο κρεβάτι μας βοηθά να χαλαρώσουμε πιο γρήγορα και εξασφαλίζει καλύτερο ύπνο σύμφωνα με τους ειδικούς.

Εσύ το ήξερες; Να γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε στα δωμάτια ξενοδοχείων!

 

Πηγή: bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ