Από την Πέμπτη 31 Αυγούστου οι Καναδοί πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν το φύλο τους ως “Χ” στο διαβατήριό τους.

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε την κίνηση την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας σε μια δήλωση ότι ένα «Χ» θα διευκολύνει τους ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν ως γυναίκες (F) ή άνδρες («Μ») να αποκτήσουν διαβατήρια και άλλες κυβερνήσεις -εκδίδονται έγγραφα που αντικατοπτρίζουν καλύτερα την ταυτότητα των φύλων τους “.

- Advertisement -

pride.jpg

Η ένδειξη “X” θα υποδηλώνει ότι το φύλο του ατόμου είναι απροσδιόριστο και θα ισχύει για τα διαβατήρια και άλλα έγγραφα που εκδίδονται από τον Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC).

Tο πρώτο πάρκο για γυμνιστές είναι γεγονός!Δείτε που θα βρίσκεται!

Το IRCC είναι το πρώτο κυβερνητικό τμήμα του Καναδά που εισαγάγει προσωρινά μέτρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η δυνατότητα των ανθρώπων να προσθέσουν παρατήρηση στο διαβατήριό τους δηλώνοντας ότι χαρακτηρίζονται ως “Χ”. Τα μέτρα αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου η IRCC μπορέσει να εκτυπώσει νέα έγγραφα.

Τα μέτρα αποτελούν μέρος μιας κυβερνητικής προσπάθειας για την προστασία των Καναδών στο δικαίωμά τους στην ταυτότητα φύλου της επιλογής τους και στην ελευθερία έκφρασης του φύλου τους. Τον Ιούνιο η κυβέρνηση ψήφισε το διάταγμα  Bill C-16, το οποίο τροποποίησε τον καναδικό νόμο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρόσθεσε προστασία κατά των διακρίσεων οι οποίες προκαλούνται από τη διάκριση της ταυτότητας φύλου και της έκφρασης των φύλων.

Μια κάρτα υγείας που δόθηκε στη Βρετανική Κολομβία τον Ιούνιο ήταν το πρώτο επίσημο κυβερνητικό έγγραφο που εκδόθηκε με το “Χ”.

Το Airbnb τινάζει τα φοιτητικά ενοίκια στα ύψη!!!Δείτε τους πίνακες των τιμών!

Ο Αχμέτ Χούσεν, Καναδός Υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας, δήλωσε: “Όλοι οι Καναδοί θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς , να ζουν σύμφωνα με την ταυτότητα των φύλων τους και να εκφράζουν το φύλο τους όπως επιλέγουν. Εισάγοντας ένα χαρακτηρισμό φύλου «Χ» στα έγγραφα που εκδίδονται από την κυβέρνηση, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προώθησης της ισότητας για όλους τους καναδούς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα ή την έκφραση των φύλων ».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ