Ακολουθώντας την Επαρχιακή Οδό Ράχης Τυµφρηστού-Δοµνίστας, και σε απόσταση 28 χλµ. από το Καρπενήσι, αντικρίζουµε το Κρίκελλο.

Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected]), Φωτογραφίες: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

- Advertisement -

karpenisi eyritania

Για τη… φιδογυριστή ανάβαση χρειαστήκαµε περίπου 35΄-40΄, µέσα σε ένα παραµυθένιο, χιονισµένο τοπίο, και άξιζε χωρίς αµφιβολία να έρθουµε εδώ, τόσο για να απολαύσουµε µια από τις ωραιότερες διαδροµές στην Ελλάδα όσο και για να γνωρίσουµε από κοντά αυτό το γραφικό χωριό, «φωλιασµένο» σε ένα πυκνό δάσος (σε υψόµετρο 1.120 µ.), που παίρνει ζωή από τα νερά του Κρικελλοπόταµου.

eyritania karpenisi

Εκτός από το γεγονός ότι το διασχίζει το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4, προσφέρει την πιο εύκολη πρόσβαση προς το φηµισµένο φαράγγι Πάντα Βρέχει!

eyritania karpenisi

Καντε LIKE στην σελίδα του ICONS TRAVELLERS στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!

Αν και πολλοί έχουν συνδέσει το χωριό µε την παλιότερη ταβέρνα, αυτή της Αντιγόνης, εµείς ανακαλύψαµε πολλούς περισσότερους λόγους για να το βάλουµε στην καρδιά µας… Η αυθεντικότητα των ντόπιων αλλά και η αγάπη όσων επέλεξαν τον τόπο για να εγκατασταθούν µόνιµα είναι διάχυτη στους προσεγµένους πετρόκτιστους ξενώνες (Aρχοντικό Αιολίδες, 7 Ουρανοί, Ξενώνας Έφη και Αριάδνη), τα γραφικά ταβερνάκια (must το Φαγοτόπι του Μουσούλια και η Αντιγόνη) και τα παραδοσιακά καφενεδάκια (το bistrot Μαύρος Γάτος και το Μαντζάτο).

eyritania karpenisi

Πριν φύγουµε, µια στάση στην Ανέµη για «άγρια» µαρµελάδα κράνο και χειροποίητο τραχανά ολοκλήρωσε µε τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή µας.

Tip: Αν η πρόσβαση είναι εφικτή (µε το χιόνι ήταν αδύνατον να φτάσουµε), στο δρόµο για Κρίκελλο κάντε µια στάση στα Κοκκάλια, στο µνηµείο της µεγάλης νίκης των Αιτωλών και των Ευρυτάνων κατά των εισβολέων Γαλατών το 279 π.Χ.

Πηγή:  Icons Travellers Φεβρουάριος 2016

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ