άδεια ράφια σούπερ μάρκετ Βρετανία

Κατέβασαν τα… ράφια στην Βρετανία! Λίγο πριν από το lockdown η χώρα! Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ένα δεύτερο lockdown είναι μονόδρομος στην Βρετανία, αφού ο αρχίατρος της κυβέρνησης και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της χώρας έδειξαν διαγράμματα με την αρνητική πορεία του ιού.

- Advertisement -

Όπως ανέφεραν το μεσημέρι της Δευτέρας ο αρχίατρος της κυβέρνησης Τζόνσον, Κρις Γουίτι, και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος Πάτρικ Βάλανς μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου στη Βρετανία θα καταγράφονται καθημερινά 50.000 περιστατικά. Η αύξηση, μάλιστα, των κρουσμάτων καταγράφεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και δεν οφείλεται στα περισσότερα τεστ αλλά στο γεγονός ότι ανοσία έχει το 8% των Βρετανών, που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού δεν είναι προστατευμένο.

Στο άκουσμα αυτών των δυσάρεστων νέων οι πολίτες της Βρετανίας τρέχουν πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ αδειάζοντας τα ράφια, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου και να θυμίζουν αντίστοιχες που βλέπαμε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, ο πανικός φαίνεται να είναι μεγάλος, παρά τις δηλώσεις ότι σε μια τέτοια περίπτωση κλεισίματος, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά.

Τι γίνεται στην Ουαλία;

Μεγάλα τμήματα της Ουαλίας θα τεθούν σε lockdown από αύριο στις 20.00 ώρα Ελλάδας καθώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός. Νέα μέτρα φέρνουν τους Ουαλούς σε περιορισμό, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά αυτή η άσχημη κατάσταση. Ο υπουργός Υγείας Βον Γκέτινγκ δήλωσε πως περιοχές θα κλείσουν και οι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινηθούν μόνο για σοβαρό λόγο, όπως εργασίας ή εκπαίδευσης. Μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένονται νέα μέτρα για ολόκληρη την Σκωτία.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ