Η λίμνη Μπελέτσι, είναι μια όχι και τόσο γνωστή για πολλούς λίμνη μια ανάσα από την Αθήνα και μοιάζει με έναν μικρό παράδεισο, ιδανικό για μια ξέγνοιαστη βόλτα μια ανάσα από το κέντρο της πόλης!

Πρόκειται για μια μικρή τεχνητή λίμνη στα 600 μέτρα υψόμετρο και βάθος 9 μέτρα που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και τελικά χρησίμευσε αφενός ως αποθήκη νερού για τα έργα της περιοχής και αργότερα ως υγροβιότοπος.

Η μικρή αυτή λίμνη αποτελεί ένα σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά καθώς και νεροχελώνες και ψάρια. Είναι μια μικρή όαση στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, ιδανική για περίπατο όλο το χρόνο.

Περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν μονοπάτια τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς για μια ευχάριστη βόλτα ειδικά εάν το επιτρέπει και ο καιρός. Ζευγάρια και οικογένειες αλλά και παρέες φτάνουν στη λίμνη για πικ-νικ και για βόλτα μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο με βλάστηση και δέντρα ενώ το τοπίο συμπληρώνουν αγριολούλουδα και θάμνοι…Αν είστε τυχεροί ίσως συναντήσετε και κάποιο ελάφι καθώς το οροπέδιο Αγίας Τριάδας-Κατσιμιδίου αποτελεί όπως λέγεται βιότοπο των ελαφιών της Πάρνηθας.

Εδώ θα δείτε επίσης 5 “μυστικά” μέρη στην Αττική για μονοήμερες εκδρομές με την οικογένεια

Η επίσκεψη στην «άγνωστη» λίμνη της Πάρνηθας, σίγουρα θα σας γεμίσει όμορφες εικόνες, (ειδικά για όσους αγαπούν την πεζοπορία θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη), γι’ αυτό στο παρακάτω βίντεο σας δίνουμε μια μικρή γεύση της μικρής αυτής όασης και είμαστε σίγουροι ότι αφού το δείτε θα την επισκεφτείτε σε πρώτη ευκαιρία!

Δείτε το βίντεο

Ευχαριστούμε πολύ τον Akis Tzevelekos που δημιούργησε και μας έστειλε το βίντεο του

Δείτε επίσης στο travelstye.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ