παλιά ταβέρνα ψαρρά πλάκα
Ενημερώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, 11:40

Το παλαιότερο εστιατόριο στην Αθήνα σερβίρει από το 1898 και λειτουργεί αδιάλειπτα στην Πλάκα, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς του πελάτες. Μάλιστα, στο πέρασμα των χρόνων έχει σερβίρει σπουδαίες προσωπικότητες της Τέχνης και των Γραμμάτων, διατηρώντας την ίδια φήμη και αξία που είχε αιώνες πριν.

Η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί από το 1898 που άνοιξε τις πόρτες της στο αθηναϊκό κοινό, σερβίροντας ολόφρεσκα πιάτα με εποχικά προϊόντα. Το παλαιότερο εστιατόριο στην Αθήνα σερβίρει από το 1898, έδινε (και δίνει) έμφαση στα ψαρικά, ενώ πολύ σύντομα έγινε διάσημο ανάμεσα στους κοσμοπολίτες Αθηναίους της εποχής που ήθελαν να απολαύσουν ποιοτικό ελληνικό φαγητό.

Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά αυλή βράδυ πλάκα παλαιότερο εστιατόριο αθήνα
Το βράδυ κατά τους θερινούς μήνες η αυλή υποδέχεται τους λάτρεις του καλού φαγητού!

Το παλαιότερο εστιατόριο στην Αθήνα σερβίρει από το 1898 και ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο από τη NetCredit, που σχεδίασε έναν χάρτη πάνω στον οποίο έχει σημειώσει σε κάθε χώρα της Ευρώπης το πιο παλιό εστιατόριο. Κάπως έτσι η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά σημειώθηκε στον χάρτη, υπενθυμίζοντας σε όλους πως το καλό πράγμα (στην περίπτωσή της, το φαγητό) ανταμείβεται όσα χρόνια κι αν περάσουν.

χάρτης με παλαιότερο εστιατόριο στην αθήνα
Ο Χάρτης της NetCredit όπου φαίνονται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα τα παλαιότερα εστιατόρια.

Σε ένα όμορφο παραδοσιακό κτήριο στα σκαλάκια της Πλάκας ο επισκέπτης θα δοκιμάσει παραδοσιακές συνταγές με θαλασσινά και ψάρια, λαχταριστές μακαρονάδες, ενώ θα γευτεί και εξαιρετικά κρασιά. Βέβαια, ονομαστοί είναι οι περίφημοι λουκουμάδες του, που μένουν αξέχαστοι και αποτελούν το must-eat επιδόρπιο του εστιατορίου.

παλιά ταβέρνα του Ψαρρά πλάκα παλαιότερο εστιατόριο αθήνα είσοδος
Η χαρακτηριστική κόκκινη είσοδος της Παλιάς Ταβέρνας του Ψαρρά στην Πλάκα!

Στο παλαιότερο εστιατόριο της Αθήνας που σερβίρει από το 1898 “χόρτασαν” χρόνια πριν, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της παλιάς Ταβέρνας του Ψαρρά, οι Γιώργος Σεφέρης, Λόρενς Ολίβιε, Βίβιαν Λι, Μαργκότ Φοντέιν αλλά και ο διανοούμενος Γιώργος Κατσίμπαλης. Στην πορεία των χρόνων πολλοί ακόμα λάτρεψαν την ταβέρνα – και συνεχίζουν να τη λατρεύουν και να την τιμούν όπως της αξίζει!

Διάβαση επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ