Χώρες την Ευρώπη για οινοτουρισμό

Όταν σκεφτόμαστε για ευρωπαϊκούς προορισμούς κατάλληλους για οινοτουρισμό, το μυαλό μας πάει αυτόματα στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Η Ελλάδα αποτελεί, ασφαλώς, ανερχόμενη δύναμη στον τομέα αυτό, αφού περιοχές όπως η Σαντορίνη, η οποία βρέθηκε στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς οινοτουρισμού στον κόσμο που ανέδειξε η μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com, αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες που θέλουν να συμμετάσχουν σε tour οινογνωσίας.

Οι λάτρεις του κρασιού διαθέτουν αμέτρητες επιλογές στην ευρωπαϊκή ήπειρο, λόγω του εύκρατου κλίματος που επικρατεί σε πολλές περιοχές της, της γεωμορφολογικής της ποικιλίας και της σημαντικής φυσικής της ιστορίας. Η ομάδα μας ετοίμασε μια λίστα με τις 7 καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για οινοτουρισμό.

Γαλλία

Οινοτουρισμός Γαλλία

Η Γαλλία αποτελεί μια από τις διασημότερες οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, με περιοχές όπως η Κοιλάδα Rhône, η Μπορντό, η Κοιλάδα Loire και η Καμπανία. H αλήθεια είναι ότι για να γνωρίσει κανείς όλους τους αμπελώνες της Γαλλίας μπορεί να χρειαστεί μια ζωή, επομένως νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κάντε ένα roadtrip στις περιοχές που σας τραβούν περισσότερο το ενδιαφέρον. Εστιάστε στο Βορρά ή το Νότο για μια πιο συγκεντρωμένη εμπειρία. Στο Μπορντό μάλιστα θα βρείτε ένα μουσείο “στολίδι” με θέμα το κρασί!

Ιταλία

Οινοτουρισμός Ιταλία

Η Ιταλία διαθέτει μερικές από τις αρχαιότερες περιοχές παραγωγής οίνου στον κόσμο. Η χώρα καλλιεργεί περισσότερες από 400 ποικιλίες σταφυλιών, που σημαίνει ότι υπάρχουν αμέτρητα κρασιά για να δοκιμάσει κανείς. Επισκεφτείτε την Τοσκάνη για να συνοδεύετε κάθε γεύμα σας με ένα ποτήρι κορυφαίο κρασί.

Saksun: To πιο καρτποσταλικό χωριό στον κόσμο!

Ισπανία

Οινοτουρισμός Ισπανία

Η Ισπανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή οίνου στον κόσμο, επομένως αν την επισκεφτείτε θα έχετε πολλά να ανακαλύψετε. Η περιοχή La Rioja είναι από τις διασημότερες της χώρας και το ομώνυμο κρασί της είναι ξακουστό παγκοσμίως κι όχι άδικα. Άλλες περιοχές με σπουδαία οινοπαραγωγή στη χώρα είναι η Καστίλη, η Καταλονία και η Γαλικία.

Μολδαβία

Οινοτουρισμός Μολδαβία

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, η Μολδαβία είναι μέσα στις 20 καλύτερες οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου. Εκεί θα βρείτε και τα μακρύτερα κελάρια του κόσμου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της μολδαβικής γης αποτελείται από αμπελώνες. Με τόσα πολλά οινοποιεία να επισκεφτεί ένας λάτρης του κρασιού, είναι ιδανική για ένα σαββατοκύριακο.

Ελβετία

Οινοτουρισμός Ελβετία

Κάνοντας το γύρο της λίμνης Λεμάν από τη Γένοβα στη Βεβέ και τη Μοντρό, θα συναντήσετε χιλιάδες εκτάσεις με αμπελώνες κάτω από τον απέραντο ουρανό. Η Ελβετία παράγει λευκά κρασιά με φρέσκια γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε συνοδεύοντας τα πικάντικα τυριά της. Επισκεφτείτε τη Σπιέζ και την Τουν για ακόμα περισσότερες ποικιλίες λευκών.

Αφήνουμε τις παραλίες και πάμε για λουτρά!

Πορτογαλία

Οινοτουρισμός Πορτογαλία

Εξαιτίας του ότι η οινοπαραγωγή στην Πορτογαλία αναπτύχθηκε σε σχετική απομόνωση, υπάρχουν πολλές ποικιλίες που δε θα βρείτε σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Η χώρα διαθέτει περισσότερες από 250 ντόπιες ποικιλίες και εισάγει μόνο λίγες, όπως η Alicante Bouschet. Το πορτογαλικό τοπίο είναι ιδανικό για καλλιέργεια αμπελιών και διαθέτει αμέτρητες περιοχές με σημαντική παραγωγή οίνου. Πολύ γνωστό είναι το “Πράσινο “κρασί.

Μεγάλη Βρετανία

Οινοτουρισμός Αγγλία

Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει απέραντες εκτάσεις από αμπελώνες και οινοποιεία για να επισκεφτεί κανείς που παράγουν βραβευμένες ποικιλίες κρασιού. Η χώρα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε σημαντικό προορισμό για οινοτουρισμό, αλλά αν βρεθείτε στην αγγλική εξοχή, αξίζει μια επίσκεψη . Το Rodington μπορεί να είναι μια μικρή περιοχή, παράγει όμως εξαιρετικές κόκκινες ποικιλίες, ενώ το Coates & Seely στο Hampshire είναι μια πολύ εκλεπτυσμένη ποικιλία κρασιού. Στο Devon μπορείτε να κάνετε γευσιγνωσία σε τυριά και κρασιά, ενώ στην Κορνουάλη θα εκπλαγείτε από την ομορφιά των απέραντων καταπράσινων αμπελώνων.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -