κλείνει το iberostar στην Μαγιόρκα
- Advertisement -

Το ξενοδοχείο Iberostar Club Cala Barca στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην Μαγιόρκα έκλεισε την Κυριακή, καθώς 10 εργαζόμενοί νόσησαν λόγω κορονοϊού. Το εν λόγω ξενοδοχείο αποτελεί το πρώτο που κλείνει λόγω της πανδημίας και οι επικεφαλής του ξενοδοχείου δήλωσαν πως έλαβαν την απόφαση αυτή για λόγους “ασφαλείας και πρόληψης”.

Η είδηση για την έξαρση της πανδημίας στο ξενοδοχείο οδήγησε στην πραγματοποίηση 200 τεστ από την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν άλλες 50 εξετάσεις. Ωστόσο, οι ειδικοί αποκλείουν την εξέταση των επισκεπτών του ξενοδοχείου, καθώς δεν ήρθαν σε επαφή με το μολυσμένο προσωπικό χωρίς να φορούν μάσκα.

Οι επισκέπτες του Iberostar Club Cala Barca θα μπορούν να μείνουν στο ξενοδοχείο Iberostar Albufera Park, το οποίο βρίσκεται 40 μίλια βορειότερα στην Ισπανία και θα ανοίξει την Παρασκευή.

Πώς η Ιταλία κατάφερε να γλιτώσει από το 2ο κύμα του κορονοϊού
Iberostar Club Cala Barca κλείνει λόγω κρουσμάτων
Έκλεισε το ξενοδοχείο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Την προηγούμενη εβδομάδα 10 Ισπανοί τουρίστες τέθηκαν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο Morlans Garden στα νοτιοανατολικά της Μαγιόρκα. Οι τουρίστες διέμεναν σε ενοικιαζόμενο σπίτι στο νησί και θα επέστρεφαν με πτήση στη Μαδρίτη, αλλά ένας εξ αυτών ήταν θετικός στον ιό, καθώς αποτέλεσε “στενή επαφή” κρούσματος στην Ισπανία, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους 9.

Η Μαγιόρκα αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς ισπανικούς προορισμούς που προσπαθούν να επιστρέψουν στη “λευκή λίστα” της Βρετανίας. Στην Ισπανία καταγράφονται συνολικά 118206 ενεργά κρούσματα, ενώ την Παρασκευή τα νέα κρούσματα άγγιξαν σχεδόν τις 3100, ποσό το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη έξαρση από την άρση του Lockdown.

Αστικό σαφάρι: Άγρια ζώα κατέβηκαν στις μεγαλουπόλεις του κόσμου!

Η Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας,  Reyes Maroto επισήμανε πως η Βρετανία θα καταργήσει σύντομα την καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις από την Ισπανία, αλλά διαψεύστηκε από βρετανική πηγή, η οποία δεν προβλέπει αλλαγή “στο άμεσο μέλλον”.

Iberostar Club Cala Barca το βράδυ

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Πηγή

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ