Σκληρότερα τα μέτρα για τους μεθυσμένους τουρίστες στη Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα επιβάλλει αυστηρότερους κανονισμούς για τους τουρίστες στον προορισμό Playa de Palma, με έναρξη ισχύος από αυτό το καλοκαίρι, απειλώντας τους παραβάτες με υψηλά πρόστιμα εάν δεν συμμορφωθούν.

Ποια είναι αυτά τα μέτρα

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, τα μπαρ και οι μπυραρίες γύρω από την περιοχή Schinkenstraße, με πλούσια διασκέδαση για τους επισκέπτες, θα αναγκασθούν να διαχωριστούν από το δρόμο, ώστε οι τουρίστες να καταναλώνουν φαγητό και ποτά μόνο εντός αυτών.

Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών όπως η βότκα, η μπύρα κτλ. στο δρόμο. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως 3.000 ευρώ. Οι κάτοικοι παραπονιούνται χρόνια για τον θόρυβο και τους μεθυσμένους τουρίστες στους δημόσιους χώρους.

Διαβάστε ακόμα:  SKY express: έναρξη συνεργασίας με την Royal Jordanian

Επίσης, απαγορεύονται σε ολόκληρη την Playa de Palma όχι απλώς οι διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών, αλλά και οι προσφορές καταστημάτων για «happy hour» εάν αφορούν σκληρά ποτά σε χαμηλές τιμές.

Προκειμένου να εφαρμοσθούν οι αυστηρότεροι κανονισμοί, οι δρόμοι της περιοχής ονομάστηκαν ζώνες ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την τοπική αρχή. 

Οι κανονισμοί θα ισχύουν από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ