γυάλινες γέφυρες, Κίνα

Οι πιο διάσημες γυάλινες, κρεμαστές γέφυρες της Κίνας που δίνουν μία μοναδική αίσθηση στον περιπατητή ότι βρίσκεται στον αέρα, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες.

Η επαρχία Χεμπέι έχει 32 τέτοιες γέφυρες και πλατφόρμες, που αποτελούσαν σημαντικό πόλο έλξης Κινέζων αλλά και τουριστών. Ωστόσο, αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμό τους μετά από θανάτους και τραυματισμούς επισκεπτών. Όλα αυτά αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τον Guardian.

Ανάμεσα σε στις κρεμαστές γέφυρες που έκλεισαν είναι και η πιο διάσημη και πολυδιαφημισμένη γυάλινη γέφυρα Χονγκριγκού. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα κατείχε και τον τίτλο της πιο μεγάλης γυάλινης γέφυρας παγκοσμίως, έχοντας μήκος 488μ.

Επιπλέον, για το κοινό έχει κλείσει και το Γυάλινο Μονοπάτι της Ανατολικής Ταϊχνάγκ, της ίδιας επαρχίας. Πρόκειται για ένα ορεινό μονοπάτι που έχει “γεννήσει” τον φόβο σε πολλούς που το διασχίζουν. Καθώς το γυάλινο δάπεδο μοιάζει να “καταρρέει” όταν ο επισκέπτης περπατάει πάνω σε αυτό.

Ο σοβαρός λόγος για το κλείσιμο των γεφυρών

γυάλινες γέφυρες, Κίνα

Μία σειρά από σοβαρά ατυχήματα, εκ των οποίων τα δύο θανατηφόρα, είναι ο λόγος της απόφασης για το κλείσιμο των γεφυρών.

Η απόφαση να κλείσουν οι γέφυρες έρχεται μετά από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων δύο εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα. Στην επαρχία Κουανγκσί
φέτος, μια τέτοια γυάλινη επιφάνεια ήταν η αιτία ενός σοβαρού δυστυχήματος.

Διαβάστε ακόμα:  Πιθανόν η Αυστραλία να μείνει «κλειστή» για τουρίστες μέχρι τις αρχές του 2022

Αποτέλεσμα, εξαιτίας και της βροχόπτωσης, να πέσει ένας επισκέπτης και να σκοτωθεί εξαιτίας σοβαρής κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης. Παράλληλα, άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν. Επίσης έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, πάνω στη γέφυρα, εξαιτίας της αποκόλλησης μικρών βράχων. 

Σημειώνεται πως το 2016 η πιο διάσημη γυάλινη κρεμαστή γέφυρα που συνδέει τις άκρες δύο γκρεμών στην επαρχία Χουνάν έκλεισε 13 ημέρες μετά τα εγκαίνια επειδή υπήρχαν ανησυχίες πως δεν μπορεί να αντέξει το βάρος όλων των επισκεπτών. Ακολούθησε δε μια τεράστια καμπάνια για να πειστούν οι τουρίστες πως η γέφυρα είναι ασφαλής. Είναι κατασκευασμένη από 99 πάνελ γυαλιού, έχει μήκος 430μ. και «αντέχει» 8.000 επισκέπτες τη μέρα. 

Τώρα η κινεζική κυβέρνηση ζητά από τις αρχές να διεξάγουν ενδελεχής ελέγχους σε όλες τις γυάλινες κατασκευές αλλά κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλη πρόκληση αφού στην Κίνα υπάρχουν συνολικά 2.300 γυάλινες γέφυρες.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ