Κόρδοβα, Ισπανία

Υπάρχουν μέρη που αξίζουν βραβείο για τα μαγευτικά τους τοπία, ο κόσμος είναι γεμάτος με υπέροχες μυστικές γωνιές, έτσι και η Κόρδοβα είναι μια λιγότερο τουριστική, αλλά υπέροχη, πόλη στην Ισπανία με πολλά πανέμορφα και ξεχωριστά σημεία. Ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο ταξίδι!

- Advertisement -

Για να γνωρίσετε καλύτερα την Ισπανία, ακολουθήστε μας σε ένα μοναδικό Road Trip 1000 χλμ!

Η Ρωμαϊκή Γέφυρα

Η Ρωμαϊκή Γέφυρα, Κόρδοβα

Πρόκειται για ένα πανέμορφο αξιοθέατο με υπέροχη θέα σε ολόκληρη την πόλη. Επισκεφτείτε το στο ηλιοβασίλεμα και θα μείνετε άφωνοι. Η γέφυρα χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. και έχει ανακατασκευαστεί με το πέρασμα του χρόνου.

Alcazar των Χριστιανών Μοναρχών

Alcazar των Χριστιανών Μοναρχών, Κόρδοβα

To φρούριο της Κόρδοβα ήταν η βασιλική κατοικία των Χριστιανών Μοναρχών και ο χώρος των δικαστηρίων των Ιερών Γραφείων, κρατική φυλακή και στρατιωτική φυλακή. Σήμερα, είναι ένα πανέμορφο σημείο με ένα εκκλησάκι από μωσαϊκό σε μπαρόκ ρυθμό. Περιηγηθείτε στις αυλές, με τα εξωτικά λουλούδια και τα μαρμάρινα γεφυράκια.

Patios

Patios, Κόρδοβα

Οι ντόπιοι παίρνουν τα patios πολύ σοβαρά, με πολλά να είναι στολισμένα με λουλούδια και μικρά συντριβάνια. Τα χρώματα φωτίζουν υπέροχα τους ολόλευκους τοίχους συνθέτοντας ένα πανέμορφο φωτογενές σκηνικό.

Mezquita

Mezquita, Κόρδοβα

To Mezquita στην πόλη είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσουλμανικά κτίρια του δυτικού κόσμου. Το τζαμί διαθέτει στη μέση ένα χριστιανικό καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα, την εποχή που Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι κι Εβραίοι προσεύχονταν δίπλα – δίπλα.

Hammam al Andaluz

Hammam al Andaluz, Κόρδοβα

Με περισσότερα από 200ο χρόνια ιστορίας, αυτά τα αραβικά λουτρά στην Κόρδοβα είναι ένα υπέροχο σημείο για να χαλαρώσετε μέσα στην πόλη και να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά μωσαϊκά και τα παραδοσιακά στοιχεία. Απαλλαγείτε από το άγχος και την κούραση, απολαύστε ένα μασάζ και αφεθείτε στη μαγεία τους.

Palacio de la Merced

Palacio de la Merced

Παλιά ήταν το μοναστήρι των μοναχών που ζητούσαν έλεος, σήμερα το επιβλητικό αυτό κτίριο στεγάζει την Επαρχιακή Κυβέρνηση της Κόρδοβα. Στο εσωτερικό θα βρείτε και γκαλερί και μια υπέροχη αυλή.

Plaza de la Corredera

Plaza de la Corredera

H εντυπωσιακή πλατεία του 17ου αιώνα έχει πλούσια ιστορία, αφού κάποτε ήταν αρένα για ταυρομαχίες. Σήμερα είναι γεμάτη με υπέροχα καφέ και μπαράκια, ενώ το πρωί έχει μια πολυσύχναστη αγορά με τρόφιμα.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ