Προβλήτα

Ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ακολουθούν οι ταξιδιώτες. Συγκεντρωτικά θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα για τις διακοπές σας μετά κορονοϊού.

1. Τι πρέπει να κάνω εάν θέλω να κάνω διακοπές σε περιοχή που υπήρχε ο κορονοϊός;

  • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
  • Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρεμένο κρέας).
  • Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

2. Τι θα συμβεί με τις προκαταβολές των ξενοδοχείων;

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, λόγω του μεγάλου οικονομικού πλήγματος στον κλάδο των ξενοδοχείων θα δίνετε στους ταξιδιώτες που έχουν προπληρώσει τα καταλύματα voucher 18μηνης διάρκειας.

Αεροπλάνο

3. Τι θα ισχύσει για τα αεροπορικά εισιτήρια;

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) αναγνώρισε τα voucher ως νομική μορφή αντί των αποζημιώσεων μεταξύ αγοραστή και αεροπορικής εταιρείας, καθώς οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δαπανούν πλέον περισσότερα μετρητά για τις επιστροφές στους επιβάτες τους από ότι παίρνουν από τις κρατήσεις τους.

Η IATA θα διαχειρίζεται τώρα τα εν λόγω δελτία στο σύστημα BSP ως κανονικά εισιτήρια. Μάλιστα, καλεί τις ρυθμιστικές αρχές όλων των χωρών να επιτρέψουν τη νόμιμη κυκλοφορία των δελτίων των αεροπορικών εταιρειών για να αποφευχθεί η κατάρρευση του κλάδου.

Διαβάστε ακόμα:  Η Ιταλία καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις συγκοινωνίες
Παραλία

4. Πως θα μπορούμε να απολαύσουμε τα μπάνια στην θάλασσα με ασφάλεια;

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Θαλάσσιας Μικροβιολογίας στο Τμήμα Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αδαμαντία Ευστρατίου ανέφερε σε δήλωση της: «Φέτος θα είναι τόσο ασφαλές να ξαπλώσει κανείς στην άμμο όσο ήταν και πέρυσι, πρόπερσι αλλά και πριν από δέκα χρόνια»

Ωστόσο προτείνει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα σε λουόμενους και ξαπλώστρες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από το νερό της θάλασσας δεν θα πάρουμε τον κορονοϊό για να ασθενήσουμε».

5. Τι πρέπει να προσέχω στα αεροδρόμια;

  • Χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’όλη την παραμονή στο αεροδρόμιο
  • Τακτικό πλύσιμο χεριών
  • Αποφυγή επαφής χεριών με το πρόσωπο
  • Σε περίπτωση που δεν αισθανθείτε καλά να απευθυνθείτε στις αεροπορικούς συνοδούς

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ