Αθήνα άγνωστα πράγματα για την πρωτεύουσα

Την πρότασή τους για απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμα νωρίτερα πρόκειται να συζητήσουν σήμερα τα μέλη της επιτροπής των επιδημιολόγων, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα των νέων κρουσμάτων στην Αττική.

απαγόρευση κυκλοφορίας αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδημιολόγοι θεωρούν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το βράδυ στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις που βρίσκονται στα όρια του συναγερμού, θα είναι ένα ισχυρό μέτρο περιορισμού του κορονοϊού, έτσι ώστε να αποφευχθούν σκληρότερα μέτρα.

Κορονοϊός: Πανεθνικό lockdown στη Γαλλία για περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων

Η πρόταση των επιδημιολόγων

Μάλιστα, ένα από τα επιχειρήματα των επιδημιολόγων στην πρόταση που θα καταθέσουν στην κυβέρνηση, είναι ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας R0 στην Αττική έχει φτάσει το 1,3 και ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων είναι πιο αργός στο λεκανοπέδιο.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη όπου ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει ανέβει στο 2,4, το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να μετατρέψει το Νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” σε Νοσοκομείο covid-19.

αθήνα κεντρικός δρόμος απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος, ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τα Ιωάννινα και την Καστοριά, όπου έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των νέων μολύνσεων, αφού οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και εφάρμοσαν σωστά τα περιοριστικά μέτρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ισπανία – Μέχρι τον Μάιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Η Ισπανία προστέθηκε στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που μπαίνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύουν την κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ισπανία Βαρκελώνη νέα μέτρα κορονοϊός

Η Ισπανία, μετά και το τελευταίο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων ημερησίως από τον κορονοϊό καταφεύγει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, αρχικά από τις 23.00 έως τις 06.00, με τις 17 αυτόνομες κοινότητες της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν ή να καθυστερούν κατά μία ώρα την έναρξη ή τη λήξη της, όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυρουργός.

Ανακαλύψτε μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Ισπανίας!

Από αυτό εξαιρούνται τα Κανάρια Νησιά, που παρουσιάζουν χαμηλό επιπολασμό του ιού. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η χώρα μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για πάνω από 6 μήνες, ενώ απαγορεύονται και τα ταξίδια μεταξύ των περιφερειών.

Διαβάστε ακόμα:  Σκιάθος: Aεροπλάνο περνά λίγα μέτρα πάνω από τα κεφάλια τουριστών!
Ισπανία νέα μέτρα κορονοϊός αγορά

Τι είναι traffic light που εφαρμόζεται στην ΕΕ για τον κορονοϊό;

Τι προβλέπει η “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα, η “κατάσταση ανάγκης” θα έχει αρχική διάρκεια 15 ημερών, ενώ συζητιέται η παράτασή της μέχρι τις 9 Μαΐου, εάν το δεχτεί το ισπανικό κοινοβούλιο. Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ, και η έκτη παγκοσμίως, που πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19, ενώ ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 35.000.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Σλοβενία, αλλά και ιταλικές περιοχές, που επέβαλαν νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τον συγχρωτισμό, η Ισπανία κάνει μια ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.Covid-19: Είναι επικίνδυνο τελικά το ταξίδι με το αεροπλάνο;

Ισπανία νέα μέτρα κορονοϊός αξιοθέατα

Κορονοϊός: Η AEGEAN κάνει πιο ασφαλή τα ταξίδια

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι έκτακτα μέτρα που είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας της υγειονομικής κατάστασης και θα αρθούν πριν από την προθεσμία των 6 μηνών, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της κατάστασης.

Είναι η δεύτερη φορά που κηρύσσεται η Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε εθνικό επίπεδο μετά την αρχή της πανδημίας, έπειτα από μια πρώτη που στόχευε να αναχαιτίσει το πρώτο κύμα και είχε διαρκέσει από τις 15 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου. Δείτε την Βαρκελώνη… αλλιώς! Video drone αποκαλύπτει πώς είναι η πόλη εν μέσω καραντίνας

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ