νέα μέτρα για μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα

Aλλάζει το σκηνικό στις μετακινήσεις από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και μετακινήσεις για συγκεκριμένο λόγο, μόνο ορισμένες ώρες!

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έδειχναν μόνο τη Θεσσαλονίκη να μπαίνει στον στόχο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί, τώρα τα νέα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού αφορούν στο σύνολο της επικράτειας.

νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και άδειοπι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Ουγγαρία: Μερικό lockdown ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Τέλος οι τουρίστες στη χώρα

Οι λοιμωξιολόγοι, αξιολογώντας την κατάσταση, άναψαν χθες το πράσινο φως για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, σε όλη την Ελλάδα, περιορίζοντας τους πολίτες στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις κατά τις βραδινές ώρες.

Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται 9 το βράδυ με 5 το πρωί

 1. Για λόγους υγείας
 2. Για λόγους μετάβασης – επιστροφής στην εργασία
 3. Για μικρή βόλτα, κοντινή στην κατοικία, του οικόσιτου ζώου

Αν κάποιος πολίτης επιθυμεί να μετακινηθεί για έναν από τους παραπάνω -και μόνο- λόγους το χρονικό διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί πρέπει να στείλει SMS προς το 13033:

 • Σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1)
 • Σε περίπτωση συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6)
 • Σε περίπτωση μετάβασης-αποχώρησης από την εργασία πρέπει να φέρει τη βεβαίωση εργαζομένου.
νέα μέτρα κυκλοφορίας και μετακίνηση πολιτών στους δρόμους

Την τελευταία μπορεί να προμηθευτεί κανείς ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και στον ιστότοπο forma.gov.gr.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας χτες και ανακοινώνοντας το νέο πλέγμα μέτρων είπε χαρακτηριστικά: “Άρα, μετά τις 9:00 το βράδυ και μέχρι τις 5:00 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (SMS με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με SMS με κωδικό 6”.

- Advertisement -

Οι νέες αεροπορικές οδηγίες για τις πτήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μόνο πτήσεις ανάγκης θα επιτρέπονται από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 στην περίπτωση των εσωτερικών ταξιδιών για ζητήματα υγείας, εργασίας, επιστροφής στη μόνιμη κατοικία και επανένωσης οικογενειών.

αεροπλάνο αλλαγές και νέες οδηγίες για τα ταξίδια στους επιβάτες

Πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, τι προβλέπεται για την ανεργία στον κλάδο και τα τεράστια ποσά που έχασαν οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες

Αναφορικά με τις πτήσεις εξωτερικού, από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου η συμπλήρωση του PLF θα είναι υποχρεωτική και για τους ταξιδιώτες που θα αναχωρούν από την Ελλάδα, ενώ από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου η είσοδος στη χώρα μας θα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοΐού, το οποίο θα έχει διανεργηθεί έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Έρευνα ITEΠ: Φέτος άνοιξαν 6 στα 10 ξενοδοχεία, γέμισε μόνο το 1 στα 4!

θεσσαλονίκη νέα μέτρα για τον κορονοϊό και απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναλυτικά, οι νέες αεροπορικές οδηγίες (notam) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για το επιβατικό κοινό με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τον κορονοϊό, προβλέπουν:

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), θα επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από τη notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

 • Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
 • Κρατικές πτήσεις (state flights).
 • Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
 • Οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
 • Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
 • Οι στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
 • Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
 • Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
 • Οι πτήσεις της Frontex (frontex flights).
 • Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
 • Οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights).

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ