Λονδίνο καταστήματα εστίασης

Στα πλαίσια αντιμετώπισης του Covid-19 στη Βρετανία οι αρχές αποφάσισαν να εφαρμοστούν περιορισμοί στις επιχειρήσεις εστίασης προκειμένου να περιοριστεί στη χώρα η εξάπλωση της πανδημίας. Άμεση όμως και έντονη ήταν η απάντηση των επιχειρήσεων καθώς οι κλάδοι, νυχτερινών κέντρων, επιχειρήσεων εστίασης και των υπηρεσιών φιλοξενίας στη Βρετανία καταρτίζουν νομική προσφυγή κατά των περιορισμών αυτών που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση.

- Advertisement -

Στόχος είναι, η μη υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για το κλείσιμο των παμπ, αλλά και άλλων επιχειρήσεων εστίασης και κοινωνικής συνάθροισης.

Εδώ θα δείτε πώς τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε διάφορα μέρη του κόσμου!

Η αρμόδια ένωση για τις επιχειρήσεις αυτές (The Night Time Industries Association -NTIA) δήλωσε στο Reuters αργά χθες, Κυριακή, ότι “Ο αναφερόμενος τομέας των επιχειρήσεων προχωρεί στην ανάληψη νομικών ενεργειών, προκειμένου να αποτρέψει τη επιβολή των μέτρων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων του κλάδου”.

Σύμφωνα με την προσφυγή, οι επιχειρήσεις θα υποστηρίξουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, οι οποίες να τεκμηριώνουν ότι τα καταστήματα του κλάδου της φιλοξενίας και συναφών υπηρεσιών έχουν συμβάλει στην εξάπλωση της COVID-19.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της NTIA, Μάικλ Κιλ σε μήνυμα του, έγραψε: “Ο κλάδος δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσβάλει νομικά το αφήγημα της αποκαλούμενης προσέγγισης «κοινής λογικής» από την κυβέρνηση για την υλοποίηση πιο σκληρών περιορισμών στη βόρεια Αγγλία”

Lockdown στο Λίβερπουλ

Το Λίβερπουλ θα συμπεριληφθεί στο «τρίτο επίπεδο» των πιο αυστηρών νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, που αναμένεται να εξαγγελθούν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών της πόλης, έπειτα από συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων στο Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Στιβ Ρόδεραμ, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Παμπς και μπαρ, γραφεία στοιχημάτων, καζίνο, κέντρα παιχνιδιών για ενήλικες, αλλά και γυμναστήρια θα κλείσουν» προσθέτει η ανακοίνωση.

Λίβερπουλ

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι το πρόγραμμα για τη χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δεν ήταν αρκετό για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Οι επιχειρήσεις στην περιοχή, ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας και της προσφοράς σχετικών υπηρεσιών, θα υποστούν καταστροφικές συνέπειες ή μακροπρόθεσμη καταστροφή ή θα κλείσουν»

Από την άλλη τo Παρίσι κλείνει cafe-bars λόγω κορονοϊού αλλά αφήνει ανοιχτά τα εστιατόρια!

Μια κάπως παράδοξη απόφαση πάρθηκε στο Παρίσι από τους αρμόδιους χθες αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό, σε μια ακόμη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του.

Συγκεκριμένα από σήμερα και για 15 μέρες κλείνουν bars και brasserie ενώ αντίθετα θα λειτουργούν τα εστιατόρια, βάσει ενός νέου αυστηρού πρωτοκόλλου, που καταρτίσθηκε μάλιστα ύστερα από πρόταση των εστιατόρων.

Συγκεκριμένα το πρωτόκολλο περιλαμβάνει, την συλλογή των στοιχείων όλων των πελατών, να είναι το πολύ 8 άτομα στις παρέες και η απόσταση ενάμισι μέτρο ανά τραπέζι.about:blank

Μια και μιλάμε για τα cafe bars στο Παρίσι μπορεί αυτό το διάστημα να είναι κλειστά, αλλά σίγουρα αξίζει να δείτε τα 10 θρυλικά καφέ – μπιστρό του!

Τι λένε οι ιδιοκτήτες των bars

Το κλείσιμο των μπαρ δεν αφορά μόνο στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια, αλλά και σε δέκα άλλες μεγαλουπόλεις της Γαλλίας που θεωρούνται και αυτές ζώνες υψηλού κινδύνου.

Από την άλλη όπως ήταν λογικό δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών μπαρ, λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο δέχεται χτύπημα ο ίδιος ο γαλλικός τρόπος ζωής.

Το κύριο αντεπιχείρημα τους είναι ότι όταν κλείνουν τα μπαρ, οι νέοι αγοράζουν ποτά και συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους με ακόμα λιγότερο έλεγχο.

Παρίσι, βόλτα για καφέ

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ