κούβα φοίνικες

Η Κούβα θα αρχίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες από το εξωτερικό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός της Κούβας δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της νήσου της Καραϊβικής Θάλασσας θα υποδεχτεί ξένους τουρίστες την επόμενη εβδομάδα, αφού η χώρα πέτυχε να περιορίσει το πιο πρόσφατο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

κούβα Αβάνα δρόμος

Αυτό γίνεται καθώς η χώρα από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στον τουρισμό. Ο τομέας του τουρισμού θα επαναλειτουργήσει σε δεκατρείς από τις δεκαέξι επαρχίες της Κούβας. Ωστόσο στην Αβάνα, όπου οι αρχές μόλις μοιάζουν να έκαμψαν το δεύτερο κύμα του ιού, έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Τεστ για τους ταξιδιώτες

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα επιτρέπονται διεθνείς πτήσεις σε όλες τις επαρχίες οι οποίες βρίσκονται στην τρίτη φάση, διαβεβαιώνοντας πως όλοι οι ξένοι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε τεστ μετά την άφιξή τους.

Το εθνικό σύστημα υγείας της Κούβας που εγγυάται φροντίδα σε όλους και βασίζεται στις κοινότητες συνέβαλε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να μειωθεί η θνητότητα του κορονοϊού, καθώς όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εισάγονταν σε νοσοκομεία, γινόταν ιχνηλάτηση και απομόνωση των επαφών τους και τους χορηγούνταν διάφορες θεραπείες.

Επαναφορά στην κανονικότητα

Κούβα Αβάνα πολύχρωμα σπίτια

Οι πολίτες της χώρας απέδειξαν πως έμαθαν να ζουν με τον ιό, έλεγξαν το δεύτερο κύμα καλύτερα από ό,τι το πρώτο και μείωσαν περαιτέρω τον δείκτη θνητότητας. Χάρη σε αυτό, η κοινωνική και οικονομική ζωή μπορεί να επανέλθει σε ομαλότερους ρυθμούς, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μασκών και η τήρηση του κανόνα της κοινωνικής απόστασης.

Την επαναφορά στην κανονικότητα επιθυμούν και άλλες χώρες την περίοδο αυτή, όπως, για παράδειγμα, και οι Μαλδίβες, που προσφέρουν προνόμια στους επισκέπτες.

Και η Αγγλία επιστρέφει 5 ελληνικά νησιά στην «πράσινη» ταξιδιωτική της λίστα!

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 10/10 η Αγγλία επιστρέφει 5 ελληνικά νησιά στην “πράσινη” ταξιδιωτική της λίστα!

Η βρετανική κυβέρνηση “απελευθερώνει” αυτά τα ελληνικά νησιά, τα οποία είχε στην “κόκκινη” λίστα” των περιοχών οι αφίξεις από τις οποίες χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στην Αγγλία.

αεροδρόμιο επιβάτης κοιτάζει σε οθόνη

Σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας αναφέρει ότι από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα όποιος ταξιδεύει προς την Αγγλία από αυτά τα νησιά δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνει σε καραντίνα. about:blank

5 νησιά “απελευθερώνονται” και 2 παραμένουν στο “κόκκινο”

Τα νησιά που η Μεγάλη Βρετανία απαλάσσει από καραντίνα για όσους επιστρέφουν από εκεί είναι η Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Σαντορίνη και Ζάκυνθο, ενώ η Κρήτη και η Μύκονος παραμένουν στο “κόκκινο”, όπερ σημαίνει ότι όποιος επιστρέφει στην Αγγλία από εκεί είναι υποχρεωμένος να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

αεροδρόμιο Βιέννης επιβάτες με βαλίτες αφίξεις

Όσον αφορά τώρα στην Σκωτία, συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση καραντίνας για αφίξεις από οπουδήποτε στην Ελλάδα, ενώ στην Ουαλία πρέπει να μένουν σε απομόνωση όλες οι αφίξεις από τα προαναφερθέντα 7 νησιά συν την Πάρο και την Αντίπαρο.

Η βρετανική αγορά άνοιξε φέτος αργότερα, ενώ μπήκαν και επιπλέον περιορισμοί για καραντίνα σε Βρετανούς που επέστεφαν από τη χώρα μας, κάτι που μείωσε τις κρατήσεις. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Βρετανία είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, διατηρώντας τη θέση αυτή και εν καιρώ πανδημίας κορονοϊού, με 618,2 χιλ. τουρίστες, από πάνω από 3,5 εκατ. επισκέπτες πέρυσι.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ