Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
26.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚορονοϊός: Θα κοστίσει 46 εκατ. θέσεις εργασίας στα ταξίδια!

Κορονοϊός: Θα κοστίσει 46 εκατ. θέσεις εργασίας στα ταξίδια!

Μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να έχει ο αντίκτυπος του κορονοϊού στα ταξίδια όπως προκύπτει από τις προβλέψεις της ATAG, ότι ίσως κοστίσει ακόμα και 46 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν από την οργάνωση Air Transport Action Group (ATAG) οι επιπτώσεις στην εργασία όσων ασχολούνται ευρύτερα με τον τουρισμό και τα ταξίδια είναι αργές αλλά αναμενόμενες, καθώς όλα πλέον έχουν αλλάξει σχετικά με τον τρόπο που ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο.

- Advertisement -
αεροδρόμιο εσωτερικό τουρίστας με μάσκα και βαλίτσα

Η ATAG προέβλεψε συγκεκριμένα ότι μεγάλη βουτιά έχει γίνει στη ζήτηση για ταξίδια παγκοσμίως, κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο για να αλλάξει και μέχρι να γίνει αυτό 4,8 εκατομμύρια περίπου εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από τις μισές από τις συνολικά 87,7 εκατ. θέσεις εργασίας, που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος των ταξιδίων στις υπηρεσίες αναψυχής και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, θα χαθούν.

αεροδρόμιο επιβάτες στις αφίξεις

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το κοντινό μέλλον στα αεροπορικά ταξίδια και μέχρι να βγούμε από την πανδημία του κορονοϊού είτε με κάποιο εμβόλιο είτε με θεραπεία. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι αεροπορικές που συρρικνώνονται, όπως ο γερμανικός κολοσσός της Lufthansa.

«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές και στην ευρύτερη οικονομία που στηρίζονται στην αεροπορία», δήλωσε ο επικεφαλής της ATAG, η οποία εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Νotam: Οι αεροπορικές οδηγίες που θα ισχύουν έως 12 Οκτωβρίου

air-canada αεροπλάνο αιθέρες

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει τους επιβάτες και το κοινό για τις αεροπορικές οδηγίες που θα ισχύoυν έως τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 και αφορούν στην προστασία και την ασφάλειά τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Νέες οδηγίες από σήμερα και μέχρι τις 12 Οκτωβρίου δίνονται από την ΥΠΑ για όσους επιθυμούν να κάνουν ταξίδι στο εξωτερικό με αεροπλάνο αλλά και τι ισχύει για επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα από συγκεκριμένες χώρες.

αεροπλάνο καμπίνα φωτισμένη επιβάτες

Ποιες είναι οι νέες οδηγίες

* Ανακοινώνεται ότι με νέα αεροπορική οδηγία που θα ισχύει από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου με διάρκεια έως 12/10/20 όσοι επιβάτες ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Πολωνία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

* Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία έως τις 12/10/2020 τα μεσάνυχτα.

* Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 12/10/20, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».

* Επίσης παρατείνεται έως τις 12 Οκτωβρίου η notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους, ενώ θα υποβάλλονται και σε δειγματοληπτικά τεστ.

* Παράλληλα επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 12/10/2020, που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 11 χωρών: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

* Όσον αφορά την αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους από Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 12 Οκτωβρίου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για covid-19 ενώ παραμένει και το ανώτατο όριο εισόδου 5.000 ταξιδιωτών από Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που επιστρέφει στο lockdown!

* Η ΥΠΑ ενημερώνει και για την παράταση έως τις 12 Οκτωβρίου της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Η συμπλήρωση μπορεί να γίνεται όχι αργότερα από την προηγούμενη ημέρα άφιξης. Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν: α) την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο. β) την αλληλογραφία με το κωδικό QR και το PLF. Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας.

* Υπενθυμίζεται ότι έως τις 5 Οκτωβρίου 2020 ισχύει και η notam για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει είσοδο μόνο με αρνητικό τεστ covid-19 στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και ανώτατο όριο 500 επιβατών την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για covid-19.

Για τις αεροπορικές οδηγίες, (παρατάσεις, αντικαταστάσεις, νέες και τροποποιήσεις), ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες. Επίσης εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,427 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ