Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚορονοϊός: Μεγάλες αλλαγές στην κρουαζιέρα λόγω πανδημίας!

Κορονοϊός: Μεγάλες αλλαγές στην κρουαζιέρα λόγω πανδημίας!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει καταστρέψει τον ταξιδιωτικό κλάδο και τις κρουαζιέρες, οπότε έρχονται μεγάλες αλλαγές λόγω της πανδημίας.

Η Telegraph αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες ανάκαμψης σε όλους τους κλάδους του ταξιδιού, αλλά η κρουαζιέρα θα είναι αυτή που θα επιστρέψει δριμύτερη και ασφαλέστερη μέχρι να βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο για τον κορονοϊό. Αξίζει να σημειωθεί και η προσπάθεια της Σιγκαρούρης να οργανώσει κρουαζιέρες στο πουθενά, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

- Advertisement -
κρουαζιερόπλοιο με επιβάτες

Οι μεγάλες αλλαγές στην κρουαζιέρα

Περιορισμένη χωρητικότητα

Τα κρουαζιερόπλοια επιστρέφουν με περιορισμένη χωρητικότητα για να τηρηθούν οι αποστάσεις στο πλοίο.

Έλεγχος θερμοκρασίας

Οι έλεγχοι θερμοκρασίας θα γίνουν υποχρεωτικοί πριν την επιβίβαση για επιβάτες και πλήρωμα.

Μάσκα

Η μάσκα θα είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του κρουαζιερόπλοιου. Και όπου η φυσική απόσταση δεν είναι εφικτή.

Πρωτόκολλα φυσικής απόστασης

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα πρέπει να υπακούν σε πολλούς δείκτες των πρωτοκόλλων κοινωνικής απόστασης. Συμπεριλαμβανομένων δεικτών δαπέδου, διαχωρισμένων θέσεων σε εστιατόρια και άλλων περιοχών.

κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα κοντινό

Σταδιακή επιβίβαση, αποβίβαση

Οι επιβάτες κρουαζιέρας θα πρέπει να αποδεχτούν τις κλιμακωτές διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης. Έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν τον αριθμό των ταξιδιωτών σε σημεία πριν και μετά το ταξίδι.

Νέος τρόπος μπουφέ

Αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μερικές γραμμές κρουαζιέρας να καταργήσουν τον μπουφέ εντελώς, κάποιες θα προσφέρουν φαγητό στα τραπέζια, διασφαλίζοντας παράλληλα μια πιο υγιεινή προσέγγιση.

Πλύσιμο χεριών και σταθμοί απολύμανσης

Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα ευκολότερα και απαραίτητα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες για την καταπολέμηση του COVID-19. Οι γραμμές κρουαζιέρας θα εγκαταστήσουν περισσότερους σταθμούς πλυσίματος χεριών και συσκευές απολύμανσης.

Μειωμένες εκδρομές στην ακτή

Οι γνωστές εκδρομές στα λιμάνια που αράζουν τα πλοία θα περιοριστούν αρκετά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιβάτες μπορεί απλώς να υποχρεωθούν να φορούν μάσκες και να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις προκειμένου να συμμετέχουν με ασφάλεια.

Ψηφιακή ενημέρωση

Ακόμα και οι ασκήσεις συγκέντρωσης στα κρουαζιερόπλοια θα είναι παρελθόν. Η Royal Caribbean έχει εισάγει ήδη μια ψηφιακή έκδοση με σχετικές συμβουλές και πληροφορίες ασφάλειας, αποφεύγοντας τις τυπικά μαζικές συγκεντρώσεις στο πλοίο.

Πρωτότυπες ξεναγήσεις σε αραγμένα κρουαζιερόπλοια!

Φαεινή ιδέα επιχειρηματικότητας! Πρωτότυπες ξεναγήσεις σε αραγμένα κρουαζιερόπλοια! Η πανδημία μπορεί να δημιούργησαν πλείστα προβλήματα στον τουρισμό, ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις έφεραν στην επιφάνεια νέες ιδέες επιχειρηματικότητας. Τι σημαίνει αυτό;

Με τα διεθνή ταξίδια σε ακινησία, πολλά κρουαζιερόπλοια αγκυροβόλησαν στα νερά της νοτιοδυτικής Αγγλίας. μεταξύ αυτών το Queen Victoria, το Carnival’s Valor και το Azura, που έχουν γίνει τουριστικό αξιοθέατο, ωθώντας τους παραθεριστές και τους ντόπιους να σταματήσουν να τα θαυμάσουν και να τραβήξουν φωτογραφίες από το ασυνήθιστο αυτό θέαμα στη θάλασσα.

κρουαζιερόπλοιο στη θαλασσα selfie από πλοιάριο

Ο καπετάνιος Paul Derham, που εργάστηκε σε κρουαζιερόπλοια για 27 χρόνια, έχοντας ταξιδέψει ανά τον κόσμο, έχει τώρα στην κατοχή του δύο πλοιάρια που εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή του Ντόρσετ. Στη διάρκεια της πανδημίας αντιλήφθηκε ότι τα πλοιάριά του κατά τις μετακινήσεις τους περνούσαν πολύ κοντά από τα αραγμένα κρουαζιερόπλοια στα ανοιχτά των βρετανικών ακτών, με τους επιβάτες να θαυμάζουν τα πλοία και να βγάζουν φωτογραφίες.

κρουαζιερόπλοιο Carnival Vista στη θαλασσα

Κάπως έτσι του ήρθε η φαεινή ιδέα να οργανώσει μίνι 2ωρες “εκδρομές” για 20 άτομα, φτάνοντας πολύ κοντά στα κρουαζιερόπλοια και δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες να τα δουν από πολύ κοντά. Μάλιστα, οι δύο πρώτες εκδρομές του Derham έγιναν sold-out εντός δύο ωρών από τη δημοσίευσή τους στο Facebook!

“Ζητάμε από τους επιβάτες να φέρουν το δικό τους φαγητό, τηρούνται όλες οι αποστάσεις και φοράμε όλοι μάσκες. Φτάνουμε πολύ κοντά στα κρουαζιερόπλοια, περίπου στα 50 μέτρα, και προσφέρουμε ένα μοναδικό θέαμα στους επιβάτες. Να απολαύσουν τα μεγαθήρια της θάλασσας, κάτι που δεν είναι εύκολο, όπως καταλαβαίνετε, να το κάνουν με άλλο τρόπο”, λέει ο ίδιος στο BBC.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,169 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ