Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
28.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚορονοϊός: Οι Ισπανοί πάνε στην παραλία με κρατήσεις!

Κορονοϊός: Οι Ισπανοί πάνε στην παραλία με κρατήσεις!

Μετά τον καθολικό εγκλεισμό του κόσμου για περίπου 3 μήνες, ο ζεστός καιρός δημιουργεί ένα αίσθημα απελευθέρωσης αλλά και ανάγκης για δροσιστικές βουτιές στην παραλία. Τα τουριστικά θέρετρα στην Ισπανία, πάντως, έχουν βρει λύσεις προκειμένου οι επισκέπτες τους να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις στις παραλίες, χωρίς να κινδυνεύουν.

Ίσως στην Ελλάδα να μην έχουμε σκεφτεί ακόμα κάποιον τρόπο να αποφύγουμε τον συνωστισμό στην παραλία, εμείς όμως στην ομάδα του travelstyle σας προτείνουμε τις 4 μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής για να κάνετε και εσείς τις βουτιές σας με άνεση!

- Advertisement -

Όπως γίνονται οι κρατήσεις σε έναν εστιατόριο, έτσι θα πρέπει να γίνονται και οι βουτιές στην θάλασσα από τους Ισπανούς πολίτες. Η Canet d’en Berenguer, μια μεσογειακή πόλη βόρεια της Βαλένθια, θα επιτρέπει μέχρι 5.000 λουόμενους καθημερινά στην τοπική της παραλία, περίπου τους μισούς δηλαδή από ότι συνήθως.

Παραλία με αστυνομία στην Ισπανία

Σας έχουμε βρει όμως και τις παραλίες στην Αττική που θα πρέπει να προσέξετε καθώς με νέα έρευνα κρίθηκαν ακατάλληλες!

Πως θα γίνονται οι κρατήσεις

Για τις θέσεις αυτές θα πρέπει να γίνεται κράτηση εκ των προτέρων μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. «Αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό. Θα υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις με τους άλλους λουόμενους. Θα είναι σαν μια παραλία “business-class”», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Pere Joan Antoni Chordá.

Ο δήμος θα χωρίσει την μεγάλη παραλία του σε τετράγωνα τμήματα, σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο. Τα τμήματα αυτά θα οριοθετούνται από σειρές από δίχτυα που θα τοποθετηθούν στην άμμο, όπως είναι τα δίχτυα των τερμάτων στο ποδόσφαιρο. Στους επισκέπτες θα επιτρέπεται να κάνουν κράτηση είτε για το πρωί, είτε για το απόγευμα, αλλά όχι για ολόκληρη την ημέρα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μάλιστα, θα έχουν δυνατότητα επιλογής των διαθέσιμων θέσεων, όπως κάνουν για ένα θέατρο, ενώ θα καθορίζεται η ώρα άφιξης, προκειμένου να αποφεύγονται τα πλήθη.

Τα σημεία πρόσβασης στην παραλία θα μειωθούν επίσης. Με την άφιξη και την επιβεβαίωση της κράτησης με το προσωπικό, οι λουόμενοι θα οδηγούνται στις θέσεις τους. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος, δεν θα ήταν εφικτό να γίνεται έλεγχος της ροής των επισκεπτών χωρίς τα νέα μέτρα.

Οι περιορισμού στην Ισπανία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Αυτή δεν είναι η μόνη ισπανική πόλη που περιορίζει την πρόσβαση στην παραλία αυτό το καλοκαίρι. Στη Γαλικία, στον Ατλαντικό ωκεανό, η πόλη Sanxenxo θα επιτρέπουν είσοδο σε λουόμενους στη βάση του «πρώτη άφιξη-πρώτη εξυπηρέτηση». Ωστόσο, ο δήμαρχος Telmo Martin δεν ανησυχεί για τον σχηματισμό μεγάλου πλήθους στα σημεία πρόσβασης της παραλίας.

«Ο τουρισμός είναι το 80% της οικονομίας μας. Πρέπει να βρούμε λύσεις έτσι ώστε οι άνθρωποι μας να αισθάνονται ασφαλείς, από θέμα υγείας. Ζητώ υπευθυνότητα από όλους».

Η πόλη, μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από τα βόρεια σύνορα με την Πορτογαλία, στοχεύει στο να επιτρέπει μάξιμουμ το 75% των υπό κανονικές συνθήκες επισκεπτών της.

Μαδρίτη, Ισπανία

Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, λαμβάνει επίσης το μέτρο της 1,5 μέτρου απόστασης τουλάχιστον στην παραλία. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν ξύλινοι στύλοι με σκοινιά, που θα σχηματίζουν μικρά τετράγωνα για λίγους λουόμενους ή για μεγαλύτερες ομάδες. Οι εργαζόμενοι του δήμου θα ελέγχουν την πρόσβαση στην παραλία, συνοδεύοντας τους λουόμενους στις θέσεις τους. Ωστόσο, οι παραθεριστές δεν θα μπορούν πλέον να καταλαμβάνουν ένα σημείο όλη την ημέρα, απλά αφήνοντας τις πετσέτες τους πάνω του.

Και οι δύο πόλεις σχεδιάζουν να καθαρίζουν τις παραλίες συχνότερα από ό,τι τα προηγούμενα καλοκαίρια, σηκώνοντας τα παχιά δίχτυα από την άμμο κάθε πρωί για να αφήνουν τα μηχανήματα καθαρισμού.

Η Canet έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ για το ειδικό «πρόγραμμα παραλίας» φέτος το καλοκαίρι, ενώ η Sanxenxo θα συμπεριλάβει το ειδικό της σχέδιο εντός του προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για καλοκαιρινές δραστηριότητες, λένε οι δήμαρχοι.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,377 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ