Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
29.7 C
Athens
ΑρχικήTravel23 παραλίες της Αττικής ακατάλληλες για μπάνιο σύμφωνα με νέα έρευνα

23 παραλίες της Αττικής ακατάλληλες για μπάνιο σύμφωνα με νέα έρευνα

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες της Αττικής. 

Με τις εκτεταμένες δειγματοληψίες σε παραλίες της Αττικής και τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, το ΠΑΚΟΕ έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).

- Advertisement -

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα και τα αποτελέσματά της, στην Αττική το 90,50% των παραλιών της Αττικής (δηλαδή 219) είναι κατάλληλες για μπάνιο και το 9,50% (δηλαδή 23) είναι ακατάλληλες, στο σύνολο των 242 που αναλύθηκαν.

Το Κέντρο ενημερώνει ότι οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και σε παραλίες εκτός Αττικής, και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Πώς γίνονται οι δειγματοληψίες στις παραλίες

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30 εκατοστά. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι παρακάτω:

• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα).

Παρακολουθούνται κυρίως οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και εκείνες που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Τα αποτελέσματα για την Αττική τα δημοσίευσε το ΠΑΚΟΕ σε πίνακες:

Πίνακας κατάλληλων και ακατάλληλων παραλιών της Αττικής
Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών της ΠΑΚΟΕ
Δειγματοληψία καταλληλότητας για παραλίες της Αττικής
Πίνακας καταλληλότητας παραλιών Αττικής

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,381 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ