Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚόσμος: Το Ισραήλ αίρει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις - Η Ινδία επιβάλλει 7ημερη...

Κόσμος: Το Ισραήλ αίρει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις – Η Ινδία επιβάλλει 7ημερη καραντίνα σε όλες τις διεθνείς αφίξεις

Ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας και φυσικά στα ταξίδια. Όλες οι χώρες επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανάλογα τις συνθήκες. Εν προκειμένω το Ισραήλ αίρει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και από την άλλη η Ινδία επιβάλλει 7ήμερα καραντίνα σε όλες τις διεθνείς αφίξεις.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τα ταξίδια θα ξαναρχίσουν από και προς τις ισραηλινές χώρες της «κόκκινης λίστας», συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ , του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, τις οποίες το Ισραήλ θεωρούσε τις χώρες «υψηλού κινδύνου».

- Advertisement -

Το εβραϊκό κράτος έχει άρει την πλήρη ταξιδιωτική απαγόρευση του κορονοϊού σε χώρες «υψηλού κινδύνου», παραδεχόμενο ότι η εξάπλωση του στελέχους Omicron του ιού COVID-19 έχει καταστήσει τέτοιους περιορισμούς ξεπερασμένους.

Η αλλαγή στους περιορισμούς θα ισχύει για Ισραηλινούς πολίτες, κατοίκους και τουρίστες, ωστόσο όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον ιό. Οι χώρες της κόκκινης λίστας – συγκεκριμένα οι Ηνωμένες Πολιτείες , το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Αιθιοπία, το Μεξικό, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τανζανία – θα ενταχθούν στην πορτοκαλί λίστα, η οποία απαιτεί από τους ταξιδιώτες να περάσουν 24 ώρες σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στο Ισραήλ.

Στο παρελθόν απαγορεύτηκε στους πολίτες και τους κατοίκους του Ισραήλ να φύγουν από το Ισραήλ για τις χώρες της κόκκινης λίστας, ενώ σε μη πολίτες από χώρες της κόκκινης λίστας απαγορευόταν η είσοδος στη χώρα.

Ο Nachman Ash, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ο οποίος έλαβε την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19 αυτή την εβδομάδα, πρότεινε ότι η παραλλαγή Omicron θα «αναλάβει» σύντομα ως το κυρίαρχο στέλεχος, με τα κρούσματα COVID-19 να φτάνουν τις 50.000 περιπτώσεις ημέρα, καθιστώντας περιττούς τους παρόντες περιορισμούς της κόκκινης λίστας.

Περίπου το 66% των Ισραηλινών έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19, ενώ το 47% έχει λάβει μια επιπλέον αναμνηστική δόση.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα μια τέταρτη δόση εμβολίου για άτομα άνω των 60 ετών.

Αεροδρόμιο Τελ Αβίβ

Η Ινδία επιβάλλει 7ήμερη καραντίνα για όλες τις διεθνείς αφίξεις

Οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι για μια εβδομάδα μετά την προσγείωση στην Ινδία και να δοκιμάσουν την όγδοη ημέρα, σε νέους κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ στις 11 Ιανουαρίου για την αντιμετώπιση της τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων Covid στη χώρα λόγω της Omicron.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να πάνε σε απομόνωση στο σπίτι για επτά ημέρες και να υποβληθούν σε τεστ RT-PCR μετά από αυτό. Εάν βγουν θετικοί, θα σταλούν σε μονάδα απομόνωσης και τα δείγματά τους θα σταλούν για έλεγχο γονιδιώματος. Οι επιβάτες που κάθονται κοντά τους και το πλήρωμα καμπίνας θα αντιμετωπίζονται ως επαφή με κρούσμα.

Αεροδρόμιο Ινδία

Εάν το τεστ είναι αρνητικό, οι επιβάτες «θα παρακολουθούν περαιτέρω την υγεία τους για τις επόμενες επτά ημέρες», λένε οι κανόνες. Οι νέοι κανόνες ανακοινώθηκαν την ημέρα που η Ινδία ανέφερε 1.17.100 νέα κρούσματα Covid – ένα άλμα 28% σε 24 ώρες. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί από 10.000 σε περισσότερα από ένα λακ μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, καθώς ο ιός εξαπλώνεται με πρωτοφανή ρυθμό, λόγω της παραλλαγής Omicron.

Οι επιβάτες που διαπιστώνονται συμπτωματικοί κατά τη διάρκεια του προληπτικού ελέγχου θα απομονώνονται και θα μεταφέρονται σε ιατρική μονάδα. Εάν βγουν θετικοί, οι επαφές τους θα εντοπιστούν. Εάν οι ταξιδιώτες που βρίσκονται υπό κατ’ οίκον καραντίνα ή παρακολούθηση της υγείας τους εμφανίσουν σημεία και συμπτώματα που υποδηλώνουν Covid ή αν βγουν θετικοί σε επανέλεγχο, θα αυτοαπομονωθούν αμέσως και θα αναφερθούν στην πλησιέστερη υγειονομική τους μονάδα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,154 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ