Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
35.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Γαλλία απαγόρευσε τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Γαλλία απαγόρευσε τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Καθώς οι περιπτώσεις μετάδοσης της παραλλαγής Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να αυξάνονται, αξιωματούχοι στη Γαλλία επιβεβαίωσαν ότι όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν απαγορευτεί από τις 00:00 το περασμένο Σάββατο.

Η κίνηση έρχεται καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βλέπει ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, με την παραλλαγή Omicron να εξαπλώνεται γρήγορα.

- Advertisement -

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους», ανέφερε μια δήλωση από το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού, Jean Castex.

«Μπροστά στην εξαιρετικά ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση επέλεξε να αποκαταστήσει την ανάγκη για έναν ουσιαστικό λόγο για ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο».

Οι Γάλλοι πολίτες και οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στη Γαλλία από το Ηνωμένο Βασίλειο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν θα χρειαστούν αρνητικό τεστ ηλικίας μικρότερης των 24 ωρών και θα επιβληθεί ολική καραντίνα κατά την επιστροφή στη Γαλλία.

Η Βρετανία κατέγραψε ρεκόρ πάνω από 90.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 το Σάββατο, με τους επιστήμονες να προβλέπουν ακόμη υψηλότερα ποσοστά καθώς το Omicron πιστεύεται ότι εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από την κυρίαρχη παραλλαγή Delta.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επιβάλλονται επίσης κατά τη διάρκεια αυτού που οι αναλυτές θεωρούν ως κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ των κυβερνήσεων της Βρετανίας και της Γαλλίας στον απόηχο του Brexit, με διαφωνίες για μια σειρά ζητημάτων από τους μετανάστες μέχρι την αλιεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ABTA, Mark Tanzer, δήλωσε: «Οι αναφορές ότι η Γαλλία πρόκειται να εισαγάγει προσωρινή απαγόρευση στα περισσότερα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα για τη χειμερινή ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία βρίσκεται ήδη υπό ακραία πίεση μετά τους νέους περιορισμούς της Omicron.

«Οι αγορές των χειμερινών δραστηριοτήτων και των σχολικών ταξιδιών είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες και η κυβέρνηση πρέπει τώρα να παρουσιάσει ένα πακέτο υποστήριξης εάν δεν θέλουμε να δούμε αποτυχίες και απώλειες θέσεων εργασίας.

«Ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού είχε λίγες πιθανότητες να δημιουργήσει εισόδημα από τις αρχές του 2020 και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα άλλο κύμα ακυρώσεων».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,405 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ