Το καλοκαίρι 2018 είναι εδώ! Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας τα νέα για το πώς έχουν διαμορφωθεί έως τώρα οι ταξιδιωτικές τάσεις (trends) του καλοκαιριού για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Για πού άραγε έχουν αναζητήσει ήδη πτήσεις οι Έλληνες για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις;

Ακολουθούν δύο λίστες με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς σε αναζητήσεις εντός κι εκτός Ελλάδος σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η Skyscanner για αναζητήσεις πτήσεων μετ ’επιστροφής για αναχωρήσεις από την Ελλάδα μέσα στο χρονικό διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Όσον αφορά τους προορισμούς του εσωτερικού αξίζει να σημειώσουμε πως η Κρήτη φαίνεται πως για άλλη μια χρονιά είναι πρώτη στις αναζητήσεις πτήσεων για μια καλοκαιρινή απόδραση, ενώ άνοδο στην κατάταξη σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2017 παρατηρείται φέτος για τα νησιά Ρόδο (+1 θέση), Σαντορίνη (+2 θέσεις), Πάρο (+2 θέσεις), Σάμο (+1 θέση), Κεφαλονιά (+3), Νάξο (+4) αλλά και για έναν προορισμό έκπληξη της ηπειρωτικής Ελλάδας, την όμορφη Καβάλα (+23 θέσεις).

Όσον αφορά τους προορισμούς εξωτερικού την πιο θεαματική άνοδο σημειώνει η Βενετία κερδίζοντας 14 θέσεις στην κατάταξη σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2017.

Πέντε πανέμορφες κρυμμένες παραλίες της Ιταλίας

Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε ένα infographic με τους προορισμούς εντός κι εκτός Ελλάδας καθώς και την αλλαγή στην κατάταξη σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι!

Αποτέλεσμα εικόνας για prevelh

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάταξη στο τέλος του καλοκαιριού όταν θα είναι στη διάθεσή μας και τα δεδομένα με τις αναζητήσεις που θα γίνουν last minute μέσα στον Ιούλιο και τον Άυγουστο.

Η λίστα με τους τοπ 10 προορισμούς σε αναζητήσεις πτήσεων εντός Ελλάδας!

1.Κρήτη

2. Ρόδος

3. Αθήνα

4. Σαντορίνη

5. Θεσσαλονίκη

6. Μυτιλήνη

7. Πάρος

8. Κως

9. Χίος

10. Κέρκυρα

Πηγή: scyscanner.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ