Φακίστρα Πήλιο

Η Τσαγκαράδα ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου και παρότι χαρακτηρίζεται από την ορεινή και άγρια ομορφιά της, είναι το σημείο που το βουνό «βουτάει» στα νερά του Αιγαίου. Έχει πολύ ιδιαίτερες παραλίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ακόμη και από ένα κυκλαδίτικο νησί. Μια από τις ομορφότερες είναι σίγουρα η Φακίστρα, ένας όμορφος και καταπράσινος κόλπος που είναι σχετικά απομονωμένος και δύσβατος αλλά ονειρεμένος. Εξίσου ξεχωριστός είναι και ο Μυλοπόταμος, με τους απόκρημνους βράχους και τον αμμουδερό χρυσό θησαυρό του, που «χωρίζει» τη θάλασσα σε δύο κομμάτια με την παρουσία ενός επιβλητικού βράχου ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται η τρίτη και τελευταία παραλία της περιοχής, η βραχώδης Καραβοστασιά.

Εδώ θα ταξιδέψουμε όμως στην υπέροχη Φακίστρα!

Φακίστρα Πήλιο

Σε πολύ κοντινή απόσταση λοιπόν από την Τσαγκαράδα, βρίσκεται αυτή η υπέροχη παραλία του ανατολικού Πηλίου.

Σαν προστατευμένη από απόκρημνα βράχια, η Φακίστρα «χαρίζει» την άγρια ομορφιά της και τα τιρκουάζ νερά της σε όποιον κάνει τον κόπο να κατηφορίσει μέχρι τον κολπίσκο.

Ανακαλύψτε όλα τα χωριά του Πηλίου εδώ.

Το μονοπάτι είναι σχετικά δύσβατο και απότομο, και φυσικά όποιος το κατεβαίνει πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι θα πρέπει και να το ανέβει στην επιστροφή…

Παραλία Φακίστρα Πήλιο

Κατηγιώργης: Ανακαλύψτε το γραφικό ψαροχώρι του Πηλίου

Ερημική -όχι το διάστημα της καλοκαιρινής αιχμής- με τη βλάστηση να φτάνει σχεδόν μέχρι εκεί που σκάνε τα νερά του Αιγαίου, με ψιλή άμμο και τους επιβλητικούς όγκους που την περιτριγυρίζουν, αποζημιώνει κάθε δευτερόλεπτο της κοπιαστικής διαδρομής.

Και μιας και αναφέραμε την Φακίστρα δείτε εδώ τις ομορφότερες του Πηλίου για να κάνετε τα μπάνια σας!

Φακίστρα Τσαγκαράδα
Η "κρυφή" παραλία Φακίστρα στο Πήλιο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Προηγούμενο άρθρο5 από τις ωραιότερες φυσικές θερμές πηγές του κόσμου σε ρόλο… πισίνας με ιαματικά νερά για δωρεάν «φυσικό χαμάμ»
Επόμενο άρθροΣίφνος: Μια εμπειρία πολυτέλειας σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων μπροστά στη θάλασσα με άριστη βαθμολογία – Από τον Τάσο Δούση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ