Αγγλικό poridge - Βακιάρος

Αγγλικό πρωινό που το φτιάχνεις στο ‘πι και φι’ είναι πεντανόστιμο και έχει ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου και να έχεις ένα ‘back up’ ενέργειας για αρκετές ώρες.

Ο γνωστός chef Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει τη συνταγή για αγγλικό porridge με καρύδα, μαύρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα το φτιάξουμε!

13′ χρειάζεσαι για να απολαύσεις ένα πεντανόστιμο πρωινό, αφού θέλει 5′ προετοιμασία και 6-8′ μαγείρεμα.

Συνταγή για αγγλικό porridge με καρύδα, μαύρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά για 2 μπολ

  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 750 γρ. γάλα
  • 100 γρ. Coco Choco Breakfast Mix
  • 8 με 20 γρ. μέλι (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα.
  2. Σιγοβράζουμε για 6 – 8 λεπτά ή μέχρι να ‘δέσει’. Δεν το αφήνουμε πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνει και δεν θα τρώγεται.
  3. Έτοιμο!

Μήπως θέλετε γαλλικό πρωινό; Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει και μια συνταγή για γαλλικές αυγόφετες στο φούρνο με φράουλες για ένα έχουμε ένα λαχταριστό πρωινό ξεκίνημα… αλά γαλλικά!

Συνταγή για γαλλικές αυγόφετες στο φούρνο με φράουλες!

Γαλλικές αυγοφέτες - Βακιάρος

Υλικά

Για τις γαλλικές αυγόφετες

  • 5 – 6 αυγά
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 320 γρ. γάλα
  • 3 γρ. κανέλα ή sweet Twist
  • 30 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 συσκευασία ψωμί του τόστ

Για το Topping

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 γρ. κανέλα
  • 50 γρ. καρύδια (τριμμένα σε χοντρό μέγεθος)

Για το γαρνίρισμα

  • Μέλι
  • Φρέσκες φράουλες
  • Κανέλα ή Sweet Twist
  • Καρύδια
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, την κανέλα και ομογενοποιούμε με ένα αυγοδάρτη ή πιρούνι.
  2. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις 6 φέτες του τόστ σε 9 κομμάτια, εναλλακτικά τις σπάμε με το χέρι.
  3. Σε ένα πυρέξ 19×26 εκ. (ή κοντά σε αυτό το μέγεθος), ξεκινώντας από τη γωνία, αρχίζουμε να τοποθετούμε τα κομμάτια ψωμιού του τόστ με κλίση (το επόμενο πάνω στο μισό του προηγούμενου κομματιού, σαν πεσμένο ντόμινο), εώς ότου γεμίσουμε όλο το πυρέξ. Στη συνέχεια, περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα των αυγών και αφήνουμε να σταθεί για 20 – 30 λεπτά στο ψυγείο. Ιδανικά μπορούμε να το αφήσουμε από το βράδυ και να το ψήσουμε το επόμενο πρωί.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
  5. Για το Topping, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε πάνω από το ψωμί του τόστ, λίγο πριν να είναι έτοιμο για ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά. 
    Στο πρώτο εικοσάλεπτο, εάν δούμε ότι έχει αρχίσει να παίρνει αρκετά ροδοκόκκινο χρώμα, καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, εώς ότου συμπληρωθεί ο χρόνος.
  7. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες, μέλι, καρύδια, κανέλα και προαιρετικά ζάχαρη άχνη.

Και καλή μας απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερες συνταγές από κουζίνες του κόσμου αλλά και της Ελλάδας, στο travelstyle.gr!

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ