Ξεκίνησε το διάσημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο!

Το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο, τo πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου, ξεκίνησε την Παρασκευή, με τις δύο βασικές παρελάσεις να πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο (03/03-04/03). Χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες κατέκλυσαν τους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο και αφέθηκαν στο ρυθμό της σάμπα.

Ξεκίνησε το διάσημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο!

Για την έναρξη του «μεγαλύτερου πάρτι του κόσμου», οι αξιωματούχοι της πόλης παρέδωσαν ένα λαμπερό κλειδί στον Βασιλιά Μόμο, μια φιγούρα που προεδρεύει του πάρτι και που, σύμφωνα με το μύθο, αποβλήθηκε από το όρος Όλυμπος προτού μετακομίσει στο Ρίο, την αποκαλούμενη «θαυμάσια πόλη». Ο βασιλιάς Μόμο πήρε το κλειδί της πόλης και το πιο ερωτικό καρναβάλι του κόσμου ξεκίνησε, σε ένα άκρως διονυσιακό και μεθυστικό κλίμα οι καλλίγραμμες χορεύτριες από  τις σχολές σάμπα μαγεύουν τους επισκέπτες.

Ξεκίνησε το διάσημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο!

Η πολύχρωμη παρέλαση στο περίφημο Σαμπαδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, 720 μέτρα ασταμάτητης σάμπα, όπου αυτό είναι το μήκος του σαμποδρόμιου, του σταδίου που έχει το σχήμα μιας λεωφόρου, όπου ξεχύνονται τα άρματα, οι χορεύτριες και οι χορευτές και οι μουσικοί των σχολών της σάμπας, και είναι το θεαματικότερο σόου του πλανήτη. Μία μεγάλη γιορτή με φανταχτερές παρουσίες και καταπληκτικές αμφιέσεις, και φυσικά τα εντυπωσιακά άρματα που είναι επηρεασμένα από την ντόπια αλλά και παγκόσμια επικαιρότητα.

Διαβάστε επίσης: Απόκριες στην Αθήνα! Οι εκδηλώσεις των Δήμων!

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ