Το καλοκαίρι πλησιάζει και η Ζάκυνθος αποτελεί έναν από τους top προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη! Έλληνα ή ξένο… Δεν γίνεται να βρεθείς στην Ζάκυνθο και να μην επισκεφτείς το κτήμα Γράμψα

Το οινοποιείο της οικογένειας Γράμψα, βρίσκεται στο ημιορεινό χωριό της όμορφης Ζακύνθου, Λαγωπόδο, στους πρόποδες του όρους Βραχίονα. Οι παιδικές μνήμες από σκηνές του τρύγου και από αρώματα εν ζυμώσει μούστου ήταν αυτές που οδήγησαν τα δύο αδέρφια Χρήστο και Τάσο να δημιουργήσουν το 2011 ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσα στο Κτήμα που οι ίδιοι μεγάλωσαν.

Σκοπός τους ήταν να αναδείξουν τον ανεξερεύνητο πλούτο τοπικών ποικιλιών όπως το Γουστολίδι, ο Παύλος, Σκιαδοπουλο και ο Αυγουστιάτης και να επανατοποθετήσουν στη θέση που του αξίζει μέσα στον οινικό χάρτη της Ελλάδας, ένα νησί με μεγάλη δυναμική στην αμπελοκαλλιέργεια. Ο σεβασμός στην παράδοση αλλά και η παρακολούθηση των οινολογικών εξελίξεων σε επιστημονικό επίπεδο, συνδυάζονται αρμονικά προσφέροντας σε κάθε οινόφιλο μία ξεχωριστή εμπειρία.

Γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή του καταξιωμένου chef Σταύρου Υφαντίδου

Οικίες γεύσεις με έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, έρχονται στο πιάτο σας με την υπογραφή  του Chef Σταύρου Υφαντίδη! Το καλοκαίρι του 2021, το κτήμα Γράμψα υποδέχεται τον διεθνώς καταξιωμένο Chef και σας προσκαλεί σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο νέο εστιατόριο του οινοποιείου!

Ο Chef Σταύρος Υφαντίδης είναι απόφοιτος της διάσημης σχολής μαγειρικής Le Cordon Bleu London και έχει ήδη διαγράψει μια εξαιρετική διεθνή πορεία δίπλα σε ονόματα παγκοσμίου φήμης, όπως ο Joachim Wissler (Vendôme – 3* Michelin), Heston Blumenthal (The Fat Duck – 3* Michelin), Marcus Wareing (Marcus – 2* Michelin), Gordon Ramsay (Petrus – 1* Michelin), και Richard Davies (Epicure – 1* Michelin).

Σ’ ένα περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς στις κατάφυτες βουνοπλαγιές της νότιας Ζακύνθου, ο Έλληνας Chef θα σχεδιάσει ειδικά gourmet μενού, αξιοποιώντας με γνώση και φαντασία τους θησαυρούς της ελληνικής γης και συνδυάζοντας τις γευστικές του προτάσεις με μερικές από́ τις πιο γνωστές ετικέτες του κτήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα ανακοινώθηκε και η μεγάλη διάκριση του ταλαντούχου chef, με την ένταξή του του από τον οδηγό της FNL @the_fnl_guide στους 100 καλύτερους Chef της Ελλάδας για το 2022.

Δείτε μερικά από τα πιάτα του chef παρακάτω:

Ξενάγηση στο κτήμα της οικογένειας

Δεν γίνεται να επισκεφτείς το μέρος και να μην ξεναγηθείς στο οικογενειακό κτήμα, όπου διατηρούνται ακόμα ζωντανές οι μνήμες του τρύγου και οι αυθεντικές αξίες της οινοποιίας. Θα περπατήσετε στους κήπους και τα αμπέλια, θα εξερευνήσετε το παραδοσιακό κελάρι του οινοποιείου και θα ανακαλύψετε τα κρυφά μυστικά των τοπικών ποικιλιών. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε τα κρασιά του κτήματος, με την φροντίδα του Somellier και την συνοδεία νοστιμιών της τοπικής ζακυνθινής κουζίνας!

Στοιχεία επικοινωνίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ