Η συγκεκριμένη λίμνη είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά είναι τόσο όμορφη ειδικά συνδυασμένη με το σκηνικό γύρω της που προσφέρει στον επισκέπτη ένα ταξίδι από την Αχαΐα στην…Ελβετία!

Πρόκειται για την λίμνη Βελιμαχίου που βρίσκεται στη σκιά του επιβλητικού βουνού Ερύμανθος, όπου στη μυθολογία ο Ηρακλής κυνήγησε και έπιασε τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Επίσης, ανακαλύψτε το απίστευτο εκκλησάκι στο Ναύπλιο που “κρέμεται” από τον βράχο!

Η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε το 2014 στη τοποθεσία Ντάσκα, στο χωριό Βελιμάχι του Δήμου Ερύμανθου Αχαΐας. Το φράγμα που δημιούργησε τη λίμνη είναι χωμάτινο.

Η λίμνη Βελιμαχίου έχει χωρητικότητα 1,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και διαθέτει αρδευτικό δίκτυο μήκους 16 χιλιομέτρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση καλλιεργειών σε εκτάσεις 2.000 στρεμμάτων.

Στον αρχικό χώρο όπου προβλεπόταν η κατασκευή του εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα και έτσι άλλαξε η θέση κατασκευής του έργου. Πέρα από την άρδευση των τοπικών αγρών τους θερινούς μήνες, το φράγμα αποτελεί έναν βιότοπο πλέον καθώς έχει ψάρια, πολύ όμορφο περιβάλλον, σπάνια είδη πουλιών, αλλά και εκδρομείς από όλη την Ελλάδα καθώς αποτελεί αξιοθέατο.

Ο συνδυασμός της λίμνης και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με τον δεσπόζοντα Ερύμανθο και το πράσινο, δημιουργούν ένα φοβερό Αλπικό τοπίο στην Αχαΐα που δεν έχει, απολύτως τίποτα, να ζηλέψει από την Ελβετία.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα στο βίντεο του haanity:

Δύο εντυπωσιακοί κρατήρες στην Αργολίδα διχάζουν την επιστημονική κοινότητα!

Μερικές εντυπωσιακές εικόνες, από δύο γιγάντιους επιβλητικούς κρατήρες στην Αργολίδα, κατάγραψε drone και προκαλούν δέος στον επισκέπτη.

Οι κρατήρες βρίσκονται στα Δίδυμα Αργολίδας και από ψηλά δίνουν στον θεατή ένα απόκοσμο θέαμα.

Ο δυτικός κρατήρας έχει διάμετρο 215 μέτρα και ο ανατολικός 230 μέτρα.

Η επιστημονική κοινότητα έχει διχαστεί για την προέλευσή τους. Μέρος αυτών, υποστηρίζει πως πρόκειται για δολίνη, κατακρημνισμένη κορυφή σπηλαίου. Ενώ οι άλλοι υποστηρίζουν πως οι κρατήρες σχηματίστηκαν από μετεωρίτη, σαν αυτούς που βρίσκονται στο φεγγάρι.

Στο εσωτερικό τους υπάρχει απόλυτη σιωπή, με τα τιτιβίσματα να σπάνε την “μονοτονία”. Παράλληλα, τα πτηνά της περιοχής βρίσκουν καταφύγιο στην βλάστηση που υπάρχει στο εσωτερικό τους.

Στον έναν από τους δύο κρατήρες υπάρχουν δύο εκκλησάκια της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, χρονολογούνται ανάμεσα στον 11ο και τον 14ο αιώνα.

Στο εσωτερικών των κάθετων τοιχωμάτων όπου κάποιος κατέρχεται μέσω μιας κλιμακωτής στοάς είναι ριζωμένα τα εκκλησάκια της Μεταμορφώσεως προς βορρά και του Αγίου Γεωργίου προς τον νότο. Και τα δύο είναι λαξευμένα μέσα στο βράχο.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ