Η πρωτεύουσα της Εσθονίας ονομάζεται από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής-και όχι άδικα-. Αν και δεν πρωταγωνιστεί συχνά στις λίστες των ταξιδιωτικών, μπορεί εύκολα να μετατρέψει το ταξίδι σας σε παραμύθι. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αναθεωρήσετε για αυτό τον προορισμό που θεωρούσατε “outsider”.

Ελάτε μαζί μας να ανακαλύψουμε το top 10 των highlights του Ταλίν!

1. Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός του Αλέξανδρου Νέφσκι 

pp

Ο Ρωσικός Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός του Αλέξανδρου Νέφσκι βρίσκεται στο λόφο Toompea, που χτίστηκε το 1900 και αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυτελή ορθόδοξη εκκλησία της πόλης, με το πιο δυνατό… καμπαναριό.

2. Μουσείο Τέχνης KUMU

modern-museums-europe-04

Το Μουσείο Τέχνης KUMU, που είναι το μεγαλύτερο και πιο προχωρημένο όλης της χώρας, με έργα της Εσθονίας από τον 18ο έως το 21ο αιώνα.
3.Πλατεία Ελευθερίας

Η Πλατεία Ελευθερίας είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης, εθνικού συμβολισμού και αστικής υπερηφάνειας, στην άκρη της Παλιάς Πόλης. Μετά την ανακατασκευή της το 2009, απέκτησε ξανά την παλιά της δόξα, πριν παραμεληθεί κατά τη σοβιετική και μετασοβιετική περίοδο

Διαβάστε ακόμα:  Οι 5+1 καλύτερες low budget εκδρομές για το τριήμερο της 28η Οκτωβρίου -Μια ανάσα από την Αθήνα

4. Παλάτι Kadriorg

kadriorg

Το μπαρόκ παλάτι Kadriorg, που χτίστηκε το 1718 και σήμερα αποτελεί Μουσείο Τέχνης.

5. Κάστρο Toompea

Αποτελεί ένα εντυπωσιακό πετρόχτιστο κτίριο, το οποίο σε αρκετά σημεία παραμένει ανέπαφο, ενώ σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Εσθονίας.

6. Πύργος Kiek in de Kök

talin_in_6-3

Ο πύργος 38 μέτρων Kiek in de Kök αποτελεί σήμερα μουσείο με εκθέματα, όπως κανόνια και διάφορα άλλα που αφορούν το έγκλημα και την τιμωρία, αλλά και τη ζωή στο Ταλίν μερικούς αιώνες πριν.

7. Ανοιχτό Μουσείο Εσθονίας

Πρόκειται για ένα ζωντανό μουσείο με χωριά του 18ου-20ου αιώνα. Ιστορικοί ανεμόμυλοι, ένα ξύλινο καμπαναριό, σχολείο, φάρμες και πλήθος ανθρώπων να αναπαριστούν το πώς ζούσαν και εργάζονταν στο παρελθόν οι κάτοικοι της περιοχής, θα σας κεντρίσουν σίγουρα το ενδιαφέρον!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ