Lonely Planet: Αυτές είναι οι χώρες που πρέπει να επισκεφτείτε το 2020!

Το Lonely Planet, ένα από τα πιο μεγάλα και διάσημα ταξιδιωτικά γραφεία του κόσμου, ανέδειξε τις 10 καλύτερες χώρες που πρέπει να επισκεφτείτε το 2020.

Στην παρακάτω λίστα του Lonely Planet θα δείτε χώρες από κάθε γωνιά της Γης με κάποιες να είναι… μη αναμενόμενες!

Η λίστα δημιουργήθηκε από τις αξιολογήσεις και τις βαθμολογίες των χρηστών της υπηρεσίας, συγγραφέων, bloggers, αλλά και του προσωπικού της Lonely Planet.

Το Lonely Planet μας αποκάλυψε και τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ταξιδέψετε φέτος!

1. Μπουτάν

Μπουτάν lonely planet

Αυτός ο μικρός παράδεισος των Ιμαλαΐων, εφαρμόζει μία αυστηρή πολιτική όσον αφορά τον τουρισμό: «υψηλή αξία – χαμηλό αντίκτυπο». Έτσι, αναγκάζει τους ταξιδιώτες να πληρώνουν έναν υψηλό καθημερινό φόρο, απλά και μόνο για να πατήσουν το πόδι τους στους πευκόφυτους λόφους του. Η αποζημίωση των επισκεπτών είναι η ευκαιρία να περπατήσουν στα ορεινά μονοπάτια, γνωρίζοντας παράλληλα τη βουδιστική παράδοση. Στο Μπουτάν οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους  πευκόφυτους λόφους και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών.

2. Αγγλία

Αγγλία Durdle-Door

Κάποτε ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας. Τώρα η αγγλική ακτογραμμή είναι ένα ήσυχο μέρος, όπου ντόπιοι και επισκέπτες μπορούν να απολάυσουν ήρεμες στιγμές. Μπορούν να κάνουν βόλτα σε μια απομονωμένη προβλήτα, να φάνε νόστιμα ψάρια, να βρουν απολιθώματα σε αρχαίους βράχους. 

3. Βόρεια Μακεδονία

Βόρεια Μακεδονία lonely planet

Γνωστή για τη γαστρονομία, την παράδοση και τη φύση, όμως ακόμα και οι οπαδοί της κουλτούρας και του πολιτισμού θα βρουν δικαιολογίες για να την επισκεφθούν μέσα στο 2020. Αξίζουν τα αρχαιολογικά μνημεία, η λίμνη Ohrid αλλά και τα τοπία της χώρας.

4. Αρούμπα

Αρούμπα lonely planet

Στον νότο της Αρούμπα, θα βρει κανείς ένα απολαυστικό πολιτιστικό event με διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες. Αξιοθαύμαστες και το ίδιο σημαντικές, όμως, είναι και η προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της χώρας. Μία προσιτή και αυθεντική επιλογή για ένα εξωτικό ταξίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρούμπα έχει προσφέρει στο νησί ανανεώσιμη ενέργεια και προσπαθεί να απαγορεύσει τα πλαστικά και συγκεκριμένους τύπους αντηλιακών.

5. Σουαζιλάνδη

Σουαζιλάνδη lonely planet

Η Σουαζιλάνδη είναι μικρή, ευχάριστη και γεμάτη με πολιτισμό, περιπέτεια και άγρια φύση! Τα ποικίλα τοπία της προσφέρουν τη μία εντυπωσιακή αποκάλυψη μετά την άλλη.

6. Κόστα Ρίκα

Κόστα Ρίκα lonely planet

Η Κόστα Ρίκα, με την τεράστια βιοποικιλότητά της, προσελκύει επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τη φύση. Οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να ανέβουν μέχρι τα ηφαίστεια για βόλτα, ενώ όσοι θέλουν κάτι πιο ξεκούραστο μπορούν να απολαύσουν τα υπαίθρια μαθήματα γιόγκα. 

7. Ολλανδία

Ολλανδία lonely planet

Το 2020 η Ολλανδία είναι έτοιμη να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ανεξαρτησία της με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Το ζωντανό Άμστερνταμ πάντα αξίζει μια επίσκεψη, με τα γοητευτικά του κανάλια. Γνωρίστε τη χώρα του μέλλοντος!

8. Λιβερία

Λιβερία lonely planet

Για τους περισσότερους, η Λιβερία αποτελεί μυστήριο. Αλλά όσοι τη γνωρίζουν μαγεύονται με την αισιοδοξία και τη φιλοξενία των ανθρώπων. Ειδυλλιακά νερά και φυσικός πλούτος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας της νοτιοδυτικής Αφρικής.

9. Μαρόκο

Μαρόκο lonely planet

Το 2020 το Μαρακές του Μαρόκο θα γίνει η πρώτη αφρικανική πόλη που θα γιορτάσει την πλούσια κληρονομιά της. Αυτός είναι από μόνος του ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθεί κανείς το Μαρόκο μέσα στο 2020, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά υψηλού τουρισμού που παρέχει. 

10. Ουρουγουάη

Ουρουγουάη lonely planet

Αν η Ουρουγουάη δεν βρίσκεται στη λίστα των προορισμών που πρέπει να επισκεφθεί κανείς στη διάρκεις της ζωής του, θα πρέπει να προστεθεί. Η λατινοαμερικανική χώρα προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα. Εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, καταγάλανα νερά σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της και πλούσια πολιτιστική ζωή.

Φωτογραφίες: Lonely Planet

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ