Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
27.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsLonely Planet: Η Χαβάη εφαρμόζει νέα εναλλακτική στην καραντίνα για τους τουρίστες

Lonely Planet: Η Χαβάη εφαρμόζει νέα εναλλακτική στην καραντίνα για τους τουρίστες

Μετά από τις νέες οδηγίες που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα, η Χαβάη δίνει στους τουρίστες την επιλογή να κάνουν τεστ κορονοϊού πριν το ταξίδι τους ως εναλλακτική στην καραντίνα 14 ημερών.

Ποιο μοντέλο εφαρμόζει η Χαβάη στους ταξιδιώτες

Οι επισκέπτες στη Χαβάη μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα 14 ημερών, αρκεί να έχουν στα χέρια τους αρνητικό τεστ κορονοϊού τις τελευταίες 72 ώρες πριν ταξιδέψουν, τα έξοδα για το οποίο θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι. Το νέο αυτό μοντέλο επρόκειτο να εφαρμοστεί από τον Αύγουστο, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε σε καθυστερήσεις. Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 15 Οκτωβρίου.

- Advertisement -

Επίσης, οι ταξιδιώτες θα υπόκεινται σε θερμομέτρηση με την άφιξή τους και να συμπληρώσουν ένα ειδικό έντυπο με τίτλο “Safe Travels” πριν πετάξουν. Τα έντυπα αυτά θα είναι προσβάσιμα μέσω εφαρμογής που θα συλλέγει στοιχεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19 στη Χαβάη.

φόρμα για ταξίδι στη Χαβάη

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το νησί Kaua’i έγινε το πρώτο νησί που έδωσε το πράσινο φως στο πρόγραμμα “Resort Bubble” το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν βόλτα γύρω από το κατάλυμά τους με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα φύγουν από αυτό. Η τοποθεσία του κάθε επισκέπτη θα εντοπίζεται με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης . Οι αρχές της χώρας ελπίζουν ότι τα νέα μέτρα θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού στη Χαβάη, πάντα με ασφάλεια και προστασία για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,469 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ