Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
17.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsLufthansa: Κατέληξε σε συμφωνία με τους πιλότους για τους μισθούς

Lufthansa: Κατέληξε σε συμφωνία με τους πιλότους για τους μισθούς

Οι πιλότοι της Lufthansa δεν πρόκειται να απεργήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Αυτό προβλέπεται στη συμφωνία της εταιρείας με την ένωση πιλότων Vereinigung Cockpit για την αύξηση του βασικού μισθού, ο οποίος θα αυξηθεί κατά 490 ευρώ αναδρομικά από τις 1η Αυγούστου 2022 και κατά 490 ευρώ από την την 1η Απριλίου 2023.
Η εργασιακή ειρήνη παρέχει στη Lufthansa την ασφάλεια του προγραμματισμού πτήσεων και, βέβαια, στους επιβάτες να κάνουν την κράτηση χωρίς τον προβληματισμό τυχών ακυρώσεων λόγω ενδεχόμενης απεργίας από τους περίπου 5.000 πιλότους της Lufthansa και της Lufthansa Cargο.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου εργασιακής ειρήνης οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για την επίλυση διαφόρων θεμάτων, που είχαν τεθεί στις διαπραγματεύσεις.

- Advertisement -

Μεταξύ άλλων, οι πιλότοι είχαν ζητήσει αύξηση των μισθών κατά 5,5% το τρέχον έτος και εφάπαξ αποζημίωση για τον πληθωρισμό 8,2%. Ήθελαν επίσης καλύτερες αμοιβές για ασθένειες, διακοπές και εκπαίδευση.

“Ο κοινός στόχος είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πιλότους μας ελκυστικές και ασφαλείς θέσεις εργασίας με προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον”, δήλωσε ο Michael Niggemann, διευθυντής HR της LH.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,253LikesΚάντε Like
88,387 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ