Lufthansa απεργία

Σε απεργία δύο ημερών αποφάσισε να προχωρήσει η ένωση πληρώματος καμπίνας UFO στη Lufthansa αργότερα μέσα στην εβδομάδα, εξαιτίας εργασιακής διαμάχης με την ισχυρότερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε.

Επίσης, δείτε τη καμπάνια της Lufthansa που αλλάζει ζωές και η συμμετοχή της Χριστίνας Μπόμπα!

Η απεργία, που θα διαρκέσει 48 ώρες, θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου, στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος. Θα έχει διάρκεια μέχρι τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της 8ης Νοεμβρίου.

Όλες οι πτήσεις που αναχωρούν από τη Γερμανία κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα θα επηρεαστούν.

Η Lufthansa, σε ανακοίνωσή της στο twitter καταδικάζει την κίνηση και θα εξετάσει το κατά πόσο είναι νόμιμη. Συμπλήρωσε επίσης πως πρόκειται να προγραμματίσει έκτακτες πτήσεις ώστε να εξυπηρετήσει όσο περισσότερους πελάτες θα επηρεαστούν.

Eκτός όμως από τη διαφωνία σχετικά με τις αμοιβές και τις συντάξεις, η ένωση UFO έχει επίσης αγωνιστεί εναντίον της αεροπορικής εταιρείας στο δικαστήριο επί μήνες για το νομικό καθεστώς της.

Η Lufthansa ισχυρίζεται πως η νέα ομάδα επικεφαλής της ένωσης που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της δεν εξελέγη σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις.

Η Lufthansa είναι η αεροπορική εταιρεία της χρονιάς!

Το κλαδικό περιοδικό Air Transport World (ATW) απένειμε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη το βραβείο «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς» στη Lufthansa. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία του κλάδου των αερομεταφορών απονέμεται σε Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία.

«Η συγκεκριμένη διάκριση αντανακλά την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της εταιρείας. Επίσης, την αδιάκοπη δέσμευση της διοίκησης και των εργαζομένων της», δήλωσε ο Karen Walker, Αρχισυντάκτης του Air Transport World.

Air Transport World βραβεία

Το αφιέρωμα του Air Transport World στο φετινό νικητή ανέδειξε πολλές διαφορετικές πτυχές της εταιρείας, όπως το γεγονός ότι η Lufthansa αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από την Skytrax – απόδειξη του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης που προσφέρει στους πελάτες της, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα. Επιπλέον, η εταιρεία εισάγει συνεχώς νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, όπως για παράδειγμα τον βιομετρικό έλεγχο επιβίβασης σε συγκεκριμένα αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής. Η Lufthansa παραμένει επίσης ηγέτης στον τομέα της βιωσιμότητας.

Ο Carsten Spohr, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG, παρέλαβε το βραβείο σε μία εορταστική τελετή παρουσία υψηλόβαθμων εκπροσώπων της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας. Στην ευχαριστήρια ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα τα επιτεύγματα των περισσότερων από 135.000 υπαλλήλων του Ομίλου Lufthansa και δήλωσε:

«Η Lufthansa αποτελεί μια ισχυρή εταιρεία με εντυπωσιακή κληρονομιά, μεγάλη πελατειακή βάση με εξαιρετικά πιστούς τακτικούς επιβάτες και διευρυμένες προσπάθειες για καινοτομία που αξιοποιείται κυρίως στον τομέα της ψηφιοποίησης. Αλλά είναι και κάτι ακόμα, που κανείς δεν μπορεί να αντιγράψει. Είναι η εταιρεία με το καλύτερο προσωπικό αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο». 

Πέρυσι, η Lufthansa έλαβε από το Air Transport World το βραβείο “Industry Leadership Award”.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ