Lufthansa, αεροπλάνο

Νέους προορισμούς στην Ευρώπη εισάγει στο θερινό πρόγραμμα του 2022 ο όμιλος Lufthansa, ανάμεσα στους οποίους είναι και νέοι ελληνικοί.

Η Lufthansa θα πετά από το Μόναχο στην Καλαμάτα, ενώ και η θυγατρική Eurowings θα προσφέρει συνδέσεις προς 22 τουριστικούς προορισμούς μεσαίας και μικρής απόστασης, στους οποίους περιλαμβάνονται 12 ελληνικά νησιά, ανάμεσα στα οποία είναι η Σκιάθος και η Σάμος.

Η Lufthansa συνεχίζει να προσφέρει σε όλους τους πελάτες της τη μέγιστη ασφάλεια και ευελιξία κρατήσεων.  Επιπλέον, οι ταξιδιώτες μπορούν να συνεισφέρουν προσωπικά στην προστασία του κλίματος και να κάνουν τα αεροπορικά τους ταξίδια ουδέτερα σε άνθρακα. Εκτός από την επιλογή αντιστάθμισης της πτήσης μέσω κλιματικών έργων υψηλής ποιότητας, οι επισκέπτες της Lufthansa μπορούν ήδη να πετούν με βιώσιμα καύσιμα. Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa έχουν ενσωματώσει αυτές τις επιλογές στη διαδικασία κράτησης.

H Lufthansa αποπλήρωσε τα κεφάλαια που είχε δεχθεί από το γερμανικό δημόσιο

Την Παρασκευή 12/11/21, η Deutsche Lufthansa AG αποπλήρωσε ή ακύρωσε όλα τα υπόλοιπα κρατικά κεφάλαια σταθεροποίησης από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η αποπληρωμή έγινε πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Αυτό κατέστη δυνατό κυρίως από την αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, τη γρήγορη αναδιάρθρωση και μετασχηματισμό του Ομίλου Lufthansa και την εμπιστοσύνη της κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία.

Αυτό σημαίνει ότι αποπληρώθηκε ολοσχερώς η Silent Participation II του Ταμείου Οικονομικής Σταθεροποίησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΕΚΤ) ύψους 1 δισ. ευρώ.

Αφού η εταιρεία είχε ήδη εξοφλήσει το Silent Participation I τον Οκτώβριο, από το οποίο αναλήφθηκαν μόνο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το αχρησιμοποίητο και το υπόλοιπο μέρος έχει πλέον τερματιστεί επίσης.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε ήδη αποπληρώσει δάνειο της KfW ύψους 1 δισ. ευρώ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα γερμανικά δάνεια και οι Silent Participations, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, έχουν πλέον αποπληρωθεί αντίστοιχα.

Υπό αυτόν τον όρο, το ESF ανέλαβε να πουλήσει το μερίδιό του στην Deutsche Lufthansa AG ύψους περίπου 14% του μετοχικού κεφαλαίου έως τον Οκτώβριο του 2023 το αργότερο.

lufthansa αεροπλάνο

O Carsten Spohr, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε:

«Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Lufthansa, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γερμανική κυβέρνηση και τους Γερμανούς φορολογούμενους. Στην πιο σοβαρή οικονομική κρίση στην ιστορία της εταιρείας μας, μας έδωσαν μια προοπτική για το μέλλον. Αυτό μας επέτρεψε να σώσουμε περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας.

Είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας νωρίτερα από το αναμενόμενο και να επιστρέψουμε τη γερμανική οικονομική βοήθεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας για τη μεγάλη τους δέσμευση και ιδιαίτερα τους πελάτες μας που παρέμειναν πιστοί σε εμάς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η Lufthansa μπόρεσε να βασιστεί στη Γερμανία και η Γερμανία μπορεί να στηριχθεί στη Lufthansa. Πολλές προκλήσεις παραμένουν. Φιλοδοξία μας είναι να ενισχύσουμε τη θέση μας ανάμεσα στους κορυφαίους ομίλους αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο. Για το σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε με συνέπεια την αναδιάρθρωση και τον μετασχηματισμό της εταιρείας

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ